Ακινητοποιημένοι παραμένουν από το πρωί της Δευτέρας οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέα απεργία αύριο Τρίτη , μαζί με τους συναδέλφους τους στα λεωφορεία.

Με νεώτερη ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στη λειτουργία του μετρό γνωστοποίησε νέα 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη.

Για σήμερα Δευτέρα και για το διάστημα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ούτε δρομολόγια λεωφορείων, λόγω γενικής συνέλευσης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.

Τα λεωφορεία σταματούν τα κανονικά τους δρομολόγια την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, καθώς το σωματείο των εργαζομένων έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες  είχαν κοπάσει για μια περίπου εβδομάδα  στη διάρκεια της οποίας υπήρχαν διαδοχικές επαφές των εκπροσώπων των εργαζομένων με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Η απόφαση, όμως, του υπουργείου να καταθέσει εσπευσμένα το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες θεωρήθηκε από τους εργαζόμενους ως εμπαιγμός από την πλευρά της κυβέρνησης και πυροδότησε νέο κύκλο κινητητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook