Παρατυπίες και παρανομίες στις διαδικασίες αξιολόγησης, δημοπράτησης, ανάδειξης αναδόχων και εκτέλεσης  πέντε σημαντικών τεχνικών έργων αλλά και επενδυτικών προτάσεων σε ισάριθμους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας εντόπισαν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης μετά από ενδελεχείς ελέγχους.

Βάσει των εκθέσεων που συνέταξαν οι επιθεωρητές ζητούν τον καταλογισμό ευθυνών στους καθ ύλην αρμοδίους αιρετούς άρχοντες αλλά και υπαλλήλους υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα πρόκειται:

Για μη νόμιμη τροποποίηση μελέτης του έργου “Αποπεράτωση δημιουργίας πεζοδρόμων σύνδεσης των οικισμών” του Δήμου Παύλου Μελά του Νομού Θεσσαλονίκης.

Μη νομιμότητα στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχων του έργου “Βελτίωση -Τροποποίηση της 13ης  Επαρχιακής οδού Ιωαννίνων-Γραμμενοχωρίου-Ηγουμενίτσας-Ζωοδόχος-Γραμμένο-Πολύλοφος-Λόγγος” από τη Διεύθυνση Εργων Περιφέρειας Ηπείρου.
Για το έργο “Ενοποίηση πλατειών και χώρων πρασίνου κέντρου πόλεως Ξάνθης”

Για διαγραφή προστίμων κατασκευών από τη Διεύθυνση Δόμησης και Πολεοδομικών εφαρμογών του Δήμου Θεσσαλονίκης,

Για τις διαδικασίες έγκρισης και προώθησης   δύο επενδυτικών προτάσεων (ίδρυση αθλητικής εγκατάστασης με χώρο αναψυχής και ατομικής επιχείρησης μίνι ποδοσφαίρου 5Χ5)από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου Α.Ε

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook