Τελευταία ενημέρωση: 20:20

“Καταλήψεις” έξω από τις εισόδους μεγάλων πολυκαταστημάτων σε Ηράκλειο και Χανιά, πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ,  με φόντο τις αυριανές κινητοποιήσεις για την εργατική πρωτομαγιά και τις συγκεντρώσεις ενάντια στο ασφαλιστικό που ξεκίνησαν χθες και θα κορυφωθούν την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νέου νομοσχεδίου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ ανήρτησαν πανό έξω από γνωστά πολυκαταστήματα ενώ απέτρεψαν την είσοδο καταναλωτών σε αυτά.

(αποκλεισμός καταστημάτων στα Χανιά)

Ακολούθησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Χανιά και Ηράκλειο, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων και στα Δικαστήρια αντίστοιχα, ενάντια στο ασφαλιστικό που συζητείται από σήμερα το πρωί του Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί τη νύχτα της Κυριακής.

Την ίδια ώρα, φορείς και συλλογικότητες των Χανίων, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς πραγματοποίησαν αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συνθήματα κατά του “ασφαλιστικού αρμαγεδώνα” όπως χαρακτηρίζουν τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

(φωτογραφίες από την πορεία του ΠΑΜΕ στα Χανιά)

((φωτογραφίες από την πορεία του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο)

(φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο)

Ανακοίνωση και φωτο για την κινητοποίηση στα Χανιά

“Μαχητική κ επιτυχημένη ήταν η απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στα Χανιά σήμερα στις 11 το πρωί στη πλατεία Νέων καταστημάτων όπου πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε. 
Νωρίτερα το πρωί τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρέθηκαν σε μεγάλους χώρους δουλειάς όπως τα PUBLIC, GOODY’S, HONDOS CENTER καθώς και στο εργοστάσιο της ΒΙΟΧΥΜ ώστε να περιφρουρήσουν την απεργία. 
Αμέσως μετά πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στους εμπορικούς δρόμους της παλαιάς πόλης καθώς και στην λαϊκή αγορά, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στις συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες σήμερα Σάββατο στις 7 το απόγευμα στις  λαϊκές γειτονιές της πόλης καθώς και στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Κυριακή 8 Μάη  στις 11 το πρωί.
Στο χώρο της συγκέντρωσης τη κεντρική ομιλία έκανε ο Αλαμάνου Αγγελική μέλος της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων  ότι:  Τόσο τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά φορολιστρικά μέτρα σε  βάρος των εργαζομένων των συνταξιούχων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, που φέρνει η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων για ψήφιση στη Βουλή όσο και η μεθόδευση για ψήφιση το Σαββατοκύριακο με συνοπτικές διαδικασίες, αποδείχνουν ότι απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση αδίσταχτη, που για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του για φθηνή εργατική δύναμη τσακίζει και ρίχνει στον καιάδα τον λαό.  Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε πορεία στο παλιό λιμάνι των Χανίων και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης”

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook