Δυο καταγγελίες για ζωοκλοπή, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ και μια σύλληψη για παράβαση του Νόμου περί ζωοκλοπής, υπήρξαν μέσα σε μια μέρα, σε διαφορετικές περιοχές του νόμου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα καταγγέλθηκαν από 38χρονο ημεδαπό στο Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου, άγνωστοι δράστες που του αφαίρεσαν από την αγροτική τοποθεσία «Κουραδάς» στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γερακίου Δήμου Μινώα Πεδιάδος , σαράντα έξι (46) προβατοειδή, συνολικής χρηματικής αξίας τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου.

Ενώ στην δεύτερη περίπτωση ένας 65χρονο ημεδαπός κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, άγνωστους δράστες που του παραβίασαν την περίφραξη του ποιμνιοστασίου και του αφαίρεσαν τριάντα δυο (32) προβατοειδή συνολικής αξίας δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

Το περιστατικό αυτό έγινε στην αγροτική τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Καστελιανών Δήμου Μίνωα Πεδιάδος

Ενώ και σε αυτή τη υπόθεση προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.

Τέλος συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Νόμου περί Ζωοκλοπής από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου,.

Ειδικότερα, σε έλεγχο-καταμέτρηση που πραγματοποίησαν σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του συλληφθέντα που βρίσκεται στην αγροτική τοποθεσία «Κόψα» του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανώπολης του Δήμου Χερσονήσου, ανευρέθηκαν και καταμετρήθηκαν συνολικά διακόσια σαράντα εννέα (249) προβατοειδή ενώ στην κτηνοτροφική δήλωση του έτους 2011 είχε δηλώσει διακόσια ενενήντα δύο(292), δηλαδή κατείχε σαράντα τρία (43) προβατοειδή λιγότερα.

Επίσης, εκατόν τριάντα εννέα (139) εξ αυτών δεν έφεραν ενώτια με τον αναγραφόμενο κωδικό σήμανσης Κτηνοτρόφου.

Προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ. Περιφέρειας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook