Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό έχουν φέρει στο σημείο μηδέν την λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης. Τα προβλήματα υποστελέχωσης γονατίζουν το τοπικό Ε.Σ.Υ. με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για την συνέχιση της λειτουργίας των δομών υγείας, με θύματα για ακόμα μία φορά ασθενείς και ασφαλισμένους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τόσο το Βενιζέλειο όσο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου η λειτουργία των οποίων ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, καθώς οι δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργείου υγείας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν έχουν υλοποιηθεί. Οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία και στα προγραμματισμένα ραντεβού μεγαλώνουν, την στιγμή μάλιστα που οι επισκεψιμότητα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών ολοένα και αυξάνεται.

”Τα προβλήματα παραμένουν και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κάλυψη των κενών που παρατηρούνται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Γιώργος Χονδροζουμάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook