Συνεχίζει τις εξορμήσεις της στην ενδοχώρα η  Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου. Την φορά αυτή υλοποίησε ιατρική εξέταση στην μαθητική Κοινότητα της Παλαιόχωρας του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Την Μονάδα στελέχωσε το επιστημονικό προσωπικό του Ιατρείου Παχυσαρκίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ‘Άγιος Γεώργιος’, η παιδίατρος κ. Άρτεμης Βασιλειάδου και η διαιτολόγος, κ. Χριστίνα Κανιτσάκη, καθώς και οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» της Επαρχίας Σελίνου της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου, οι οποίοι διοργάνωσαν την εξόρμηση σε συνεργασία και με την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχώρας κ.Τζένη Θεοδωράκη.   

     

Η ιατρός και η διαιτολόγος πραγματοποίησαν ιατρική και σωματομετρική εξέταση σε περισσότερους από 25 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας, καθώς και συμβουλευτική αγωγή σε θέματα διατροφής, αγωγής υγείας και ασφάλειας. Η Μονάδα φιλοξενήθηκε στον προαύλιο χώρο του Κ.Η.Φ.Η του Δήμου Καντάνου –Σελίνου, στον ίδιο δε χώρο ακολούθησε συζήτηση για τους γονείς και τα παιδιά από την διαιτολόγο κ. Κανιτσάκη σε θέματα αγωγής υγείας, σωστής διατροφής, άσκησης, χρήσης διαδικτύου, κινητής τηλεφωνίας, οδικής ασφάλειας αλλά και σε άλλα θέματα προεφηβείας, καθώς εξετάστηκαν μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού. Η ανταπόκριση των γονέων υπήρξε μεγάλη, οι οποίοι με πολύ ευγνωμοσύνη εξέφρασαν προς το Αννουσάκειο τις  θερμές ευχαριστίες τους για την ανωτέρω διοργάνωση.  Από την πλευρά τους οι ιατροί κ.  Βασιλειάδου και  κ. Κανιτσάκη αποδέχτηκαν την πρόκληση συμμετοχής με χαρά, επαγγελματισμό και ευσυνειδησία εξαίροντας το έργο και την προσπάθεια του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου στην πρόληψη και αγωγή υγείας.  

     

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε τις εθελόντριες Ιατρούς κ. Βασιλειάδου και κ. Κανιτσάκη που στελέχωσαν την Μονάδα ως και όλους τους εκατοντάδες εθελοντές συνεργούς και συνοδοιπόρους στο προνοιακό έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως, πρωτίστως, όπως σημείωσε, «την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ, για την ευεργετική μεγάλη αυτή δωρεά της Ιατρικής Μονάδας στο Αννουσάκειο, μέσω της οποίας ανακουφίζεται έμπρακτα ο ανθρώπινος πόνος, και χωρίς την οποία (δωρεά) δεν θα μπορούσε να υπάρξει η μεγάλη αυτή προσφορά για τον τόπο και τους ανθρώπους του». «Στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής ως επίσης και την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, όπως συνεχίζει να καλύπτει  ιατρικές και κοινωνικές ανάγκες των ευπαθών ομάδων της τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χώρους Υγείας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όσο επίσης και της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook