Τις κοινές προτάσεις τους για τη διευθέτηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και την αναπτυξιακή προοπτική των επιχειρήσεων, διατύπωσαν σε Συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου οι εκπρόσωποι της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Το σχετικό υπόμνημα, που υπογράφουν οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της ΟΕΒΕΝΗ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων  Κρήτης (ΟΕΣΚ)  και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου, εστάλη στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη  προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα αιτήματα και οι επισημάνσεις των ανθρώπων της αγοράς, στις τελικές αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στις επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα με τις τράπεζες, να τακτοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκκρεμότητές τους, με απομείωση κεφαλαίου και προσαρμογή των επιτοκίων στη σημερινή πραγματικότητα και επισήμανε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα  πολλές επιχειρήσεις μπορεί να περάσουν σε ξένα χέρια γι’ αυτό υπογράμμισε «πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε οι επιχειρήσεις που έχουν ένα βιώσιμο χρέος να μπορέσουν να σταθούν στην  αγορά.»

Ο Πρόεδρός της ΟΕΣΚ και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης εξέφρασε τον φόβο ότι με τον τρόπο που προωθείται το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια θα υπάρξει αφελληνισμό της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας και της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας με τραγικές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία.  

Ο κ. Νίκος Λιεβαδιωτάκης Αντιπρόεδρος ΟΕΒΕΝΗ και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου τόνισε ότι οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού / φορολογικού νόμου, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για  αποπληρωμή των δανείων τους, αποτελούν θηλιά που πνίγει τις επιχειρήσεις και χωρίς τη βοήθεια της Κυβέρνησης θα συνεχιστεί η διαρροή των ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες.

Δείτε εδώ το υπόμνημα