Η Εβδομάδα Γαλλικού Πολιτισμού συνεχίζεται με κέφι, τραγούδια, μουσικές και χρώματα!!!

Τις δυο πρώτες μέρες, 700 μαθητές από Δημοτικά Σχολεία πέρασαν το πρωϊνό τους παρέα με τον Κιρικού, τη μάγισσα Καραμπά και τον Σοφό του Βουνού.

Τραγούδησαν, έφτιαξαν εντυπωσιακές κατασκευές εμπνευσμένες από την ταινία και επέστρεψαν στις τάξεις τους κρατώντας κάτι από την ιστορία του μικρού αλλά γενναίου Κιρικού. 

Οι απογευματινές προβολές συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτο ενδιαφέρον για τους γαλλόφωνους και όχι μόνο, σινεφίλ της πόλης.

Μετά την τεράστια επιτυχία της κωμωδίας  “9 mois ferme” (2 βραβεία Cesar, καλύτερης ηθοποιού και πρωτότυπου σεναρίου) και “Hippocrate”, που προβλήθηκαν την Τρίτη το απόγευμα, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαλλικού Κιν/φου συνεχίζεται απόψε Τετάρτη 18/5 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με τις ταινίες « 2 automnes 3 hivers » στις 18.00 και « Augustine » στις 20.00. 

Καθημερινά, πριν την έναρξη των απογευματινών ταινιών, προβάλλεται μια 10’ ταινία κινουμένων σχεδίων από τη σπονδυλωτή ταινία «Μαγικές Νύχτες – Les contes de la nuit”του Michel Ocelot.

Την Πέμπτη19/5 το απόγευμα στις 18.00 θα προβληθούν οι 3 τελευταίες ιστορίες και η βραδιά θα κλείσει με γαλλική μουσική.  

Η Μαριέλλα Βιτώρου θα παρουσιάσει μέρος της παράστασης «Μια γυναίκα, μία φωνή –Une femme, une voix” και θα ερμηνεύσει γνωστές επιτυχίες των Jacques Brel, Edith Piaf, Barbara κ.α. με μοναδικό τρόπο ενώ στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Γιάννης Κιαγιαδάκης.

Μουσικός επίλογος από την Ελένη Σφακιανάκη με τη Λίλυ Δάκα στο πιάνο.

Είσοδος ελεύθερη.    
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook