Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Παίζουμε για το Χαμόγελο» που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Μαΐου στο Εθνικό  Στάδιο Χανίων.

Αυτές οι 2 μέρες ήταν μια μεγάλη αθλητική γιορτή στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.400 παιδιά που αγωνίστηκαν σε 104 αγώνες για τα χιλιάδες παιδιά που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Και τις δυο μέρες οι αγώνες ξεκίνησαν στις 08:30 το πρωί και διήρκεσαν ως τις 20:30. Το κλίμα που επικράτησε ήταν θερμό και εγκάρδιο με τους μικρούς παίκτες να αγωνίζονται ασταμάτητα και τους γονείς και φίλους στις κερκίδες να τους επευφημούν.

Παράλληλα με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στο κλειστό γήπεδο του μπασκετ παρουσιάστηκαν επιμορφωτικές δράσεις για τα παιδιά και τους γονείς.

Συγκεκριμένα :
–    Το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα το εργαστήριο SenseLAB της Σχολής Ορυκτών Πόρων παρουσίασε τα «Μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα- Drones. Παρουσίαση, πτήση και χρήση πρωτότυπου drone» .
–    Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης επιμελήθηκε της δημιουργίας περιπτέρου με θέμα «ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ» και τον σχεδιασμό πληροφοριακού υλικού με στόχο την προβολή μηνυμάτων ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς σε νεαρά άτομα, ηλικιών από 6-12 ετών και την εξοικείωση τους με τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και το ένστολο προσωπικό
–    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων  παρουσίασε πληροφορίες για τις δασικές πυρκαγιές και τρόπους απεγκλωβισμού σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.
–    Το Λιμενικό Χανίων πραγματοποίησε ενημέρωση για τις δράσεις του για την “Ατομική Προστασία των παιδιών στη Θάλασσα”.
–    Ο Ερυθρός Σταυρός παρουσίασε τα τμήματα του α) Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών, β) Τμήμα Νοσηλευτικής γ) Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας ενώ θα γίνει και επίδειξη Α΄Βοηθειών
–    Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων: Ενημέρωση για τις δράσεις της και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου. 

Όλοι οι μικροί ποδοσφαιριστές τιμήθηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με ατομικό έπαινο αλλά και κάθε Ομάδα με κύπελλο για τη συμμετοχή τους..

Κατά την Τελετή Βράβευσης του τουρνουά βραβεύτηκαν οι φορείς/υποστηρικτές και οι χορηγοί του ποδοσφαιρικού τουρνουά παρουσία μεταξύ άλλων η Υπεύθυνη τμήματος Δία Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης  της  Π.Ε. Ενότητας Χανίων κας Ζομπανάκη Κατερίνας, του Προέδρου της ΕΠΣ Χανίων κου Βούρβαχη  και του Ταμία του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ.  Ι. Λαμπρόπουλου.

Οι τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν: 

•    Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για συνδιοργάνωση και την πολύτιμη υποστήριξη
•    Στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων για τη διοργάνωση και τη σημαντική υποστήριξη της.
•    Στο Εθνικό Στάδιο Χανίων για τη συνδιοργάνωση του1ου Παγχανιώτικου Ποδοσφαιρικού Τουρνουά «Παίζουμε για το Χαμόγελο»
•    Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.
•    Στην Ομάδα Φυσικής Αγωγής
•    Στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων
•    Στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων
•    Στο Δήμο Χανίων, Δημο Πλατανιά, Δήμο Αποκορώνου, στο Δήμο Κισσάμου, στο Δημο Καντάνου-Σελίνου και στο Δημο Σφακίων
•    Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
•    Στην Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
•    Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
•    Στο Πολυτεχνείο Κρήτης για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
•    Στην Αμερικάνικη Ευκολία Σούδας για την πολύτιμη υποστήριξη
•    Στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
•    Στα τρία τμήματα του Ερυθρού Σταυρού Χανίων για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή
•    Στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χανίων για την πολύτιμη υποστήριξη και συμμετοχή

Στους Υποστηρικτές του Τουρνουά

Στο χώρο του γηπέδου επιχειρούσε Ασθενοφόρο από την Κλινική Τσεπέτη με συνοδεία νοσηλευτών. Ευχαριστούμε τους εθελοντές γιατρούς κα. Καββούρη, τον κ. Ταμπακόπουλου, τον κ. Τσακαλή και τον κ. Κουρουπάκη.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Σχολή χορού Αγιασμενάκη, τη σχολή καράτε Καραισκάκη, τη σχολή μοντέρνου χορού “Έκφρασις”, τη σχολή ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ “Ηρακλής” CAMP, τη σχολή χορού Βιγλάτορες, το Face Painting 4 Fun, και την κλόουν Νότ, την Καμπάκο Χρώματα και το Εν κήπω για τη συμμετοχή και τη σημαντική τους στο Τουρνουά. 

Το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο» είναι μία διοργάνωση του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνδιοργάνωση με την ΕΠΣ Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής.
 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», 2821073000, [email protected], www.hamogelo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook