Οι συμμαθητές του αναρωτιούνται "γιατί" - Ανακοίνωση του σχολείου για τον χαμό του νεαρού μαθητή

​Στο πένθος έχει βυθιστεί η μαθητική κοινότητα και όχι μόνο στο Ρέθυμνο από τον ξαφνικό χαμό του 16χρονου Βαλεντίνου. Ο μαθητής της Α’ Λυκείου άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη ενώ ήταν στην παραλία με τους φίλους του. Τραγική ειρωνεία; Οι φίλοι του δεν κατάλαβαν ότι ο άτυχος νεαρός είχε πεθάνει και νόμιζαν ότι κοιμόταν! Όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί έπαθαν σοκ. Δυστυχώς όταν έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο που κλήθηκε αλλά και ο πατέρας του, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

Οι φίλοι και συμμαθητές του, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου, καταρρακωμένοι αναρωτιούνται «γιατί» μη μπορώντας να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν  ο φίλος τους να έφυγε τόσο ξαφνικά.

Σε ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου σημειώνεται

«Το σχολείο μας, στις 17/05/2016 έγινε πιο φτωχό γιατί ένα από τα παιδιά του δεν μπορεί πια να είναι μαζί μας…

Ο Βαλεντίνος Χεμπάι πέθανε ξαφνικά αφήνοντας ορφανούς τους γονείς του, τον αδελφό του και όλους όσοι τον αγάπησαν στη σύντομη ζωή του.

Ο Βαλεντίνος φοιτούσε στην Α’ τάξη του σχολείου μας και είχε πολλούς φίλους οι οποίοι καταρρακωμένοι αναρωτιούνται «γιατί» μη μπορώντας να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν  ο φίλος τους με τον οποίο όλη τη χρονιά έκαναν παρέα αλλά και το πρωί της Τρίτης πέρασαν ευχάριστες ώρες μαζί, δεν είναι πια κοντά τους…

Ο Βαλεντίνος «έφυγε» χαρούμενος σε μια γελαστή και ευχάριστη παρέα αλλά οι καρδιές όλων μας γέμισαν με θλίψη και πόνο, συναισθήματα που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λέξεις.

Ο σύλλογος του σχολείου μας αποφάσισε τη μεταφορά της εξεταστικής διαδικασίας της ημέρας  για την Α΄ Λυκείου, σεβόμενος τη μνήμη του και τη ψυχική οδύνη των συμμαθητών του,  καθώς και τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού αντί στεφάνου».