Οι μεγαλύτερες ηλικίες – συνταξιούχοι, αποτελούν μία πολύ σημαντική αγορά για την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων. Ειδικότερα αποτελούν μία δημογραφική ομάδα η οποία έχει σταθερό εισόδημα, και τους ενδιαφέρει η καλή ποιοτική ζωή.

Ο τουρισμός για την 3η ηλικία στην Σκανδιναβία και ειδικότερα την Σουηδία είναι ένα από τα σημαντικότερα target groups για πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, καθότι το υψηλό εισόδημα και η άνεση ελεύθερου χρόνου επιτρέπει στην ομάδα αυτή να ταξιδεύει συχνά και να δαπανά αρκετά χρήματα. 

Σύμφωνα με στατιστική μελέτη της HUI Research αποδεικνύεται ότι το ηλικιακό γκρουπ άνω των 55 ετών - αν και διαθέτει την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη - παραμελείται συχνά ως πιθανό καταναλωτικό κοινό (target group). 
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη το 2015 το ηλικιακό γκρουπ άνω των 65 ετών έχει ξεπεράσει τα 1.980.000 άτομα στην Σουηδία.

Ειδικότερα στην Σουηδία αξιοσημείωτη είναι η καλή υγεία και η άριστη φυσική κατάσταση ατόμων 3η ηλικίας, καθώς το προσδόκιμο ζωής είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο, και το υψηλότερο στην Ευρώπη. 

Η North Events στοχεύοντας στην αξιοποίηση αυτής της τόσο σημαντικής δημογραφικά και οικονομικά ομάδας για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα, ανακοινώνει την συμμετοχή της στις 3 εκθέσεις της SENIOR στην Στοκχόλμη (18-20.10.2016), το Γκέτεμποργκ (14-16.03.2016) και το Μάλμο (26-28.04.2016), δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία ολοκληρωμένη και δυναμική παρουσίαση ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών. 

Ειδικότερα η North Events από την 3η έκθεση GREKLAND PANORΑΜΑ 2016 που διοργάνωσε στην Στοκχόλμη τον περασμένο Φεβρουάριο, παρουσίασε για πρώτη φορά ένα ειδικό κομμάτι για τον τουρισμό της τρίτης ηλικίας. Η σημαντική αυτή συνεργασία και υποστήριξη του μεγαλύτερου οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης για συνταξιούχους στην Σουηδία, της PRO (με 400.000 μέλη), καθώς και των συνεργαζόμενων εξειδικευμένων tour operators GRAND TOURS και FAVOTIR RESOR στήριξαν και στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού τουρισμού στο ειδικό κοινό και δίκτυό τους.

Για την χώρα της Δανίας, όπου και εκεί η εταιρία στοχεύει σε εξειδικευμένες ενέργειες προσέλκυσης τουρισμού για την 3η ηλικία, σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι ο μεγαλύτερος οργανισμός συνταξιούχων, η ÆLDRESAGEN, μετρά περισσότερα από 800.000 ενεργά μέλη και οι οποίοι επίσης συνεργάζονται στενά με τουριστικά γραφεία. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων (*περιορισμένος αριθμός) στις εκθέσεις SENIOR μπορείτε να επικοινωνήσετε με την NORTH EVENTS στα τηλ. +30 210 9713281, [email protected]