Σε επιδημιολογική παρακολούθηση στην περιοχή Βασιλικού, προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι, παρότι οι αναλύσεις και οι μετρήσεις καταδεικνύουν ότι δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία, σήμερα μεταβαίνει στην περιοχή η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου.

Οι ανησυχίες που προέκυψαν για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση, είπε, έθεσαν από την πρώτη στιγμή σε κινητοποίηση τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Επισήμανε ότι οι εξετάσεις δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, προσθέτοντας ότι φθάνουν συνεχώς στο γραφείο του αποτελέσματα, από τα οποία μέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία, αφού δεν έχουν ανιχνευθεί ουσίες επιβλαβείς για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον.

Ανέφερε επίσης ότι οι εξετάσεις διενεργούνται με βάση την επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων που εξερράγησαν.

Σήμερα, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Υγείας θα συνομιλήσει με τους κατοίκους και θα τους δώσει κατευθυντήριες γραμμές για το τι πρέπει να πράξουν.

Επίσης πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την κυπριακή Βουλή και αποδοκίμασαν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι προσήλθαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, την περασμένη Δευτέρα.

Οι περισσότεροι πολίτες, που είναι μαυροφορεμένοι, φωνάζουν συνθήματα όπως "Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και υπουργοί σου", "Χριστόφια παραιτήσου, εγκληματίες ανίκανοι ερασιτέχνες".

Έξω από τη Βουλή υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

protothema