Την έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας προκαλούν οι ταραχές και η πολιτική αστάθεια στην Αίγυπτο. Στο πλαίσιο αυτό, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ καλούν την Αίγυπτο και την Τυνησία να προχωρήσουν σε ειρηνική μετάβαση στη δημοκρατία και επισημαίνουν τον κίνδυνο για την ανάληψη της εξουσίας από τους ισλαμιστές.

Τις προηγούμενες μέρες η ΕΕ είχε τηρήσει αποστάσεις από τον Χόσνι Μουμπάρακ, με τον οποίο υπήρξε μέχρι πρότινος στενός σύμμαχος. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέηβιντ Κάμερον, υποστήριξε ότι η καταστολή δεν θα έχει καλή κατάληξη για την Αίγυπτο, χωρίς να καλέσει σε παραίτηση τον πρόεδρο Μουμπάρακ.

Στην Αίγυπτο πάντως οι διαδηλωτές παραμένουν για έβδομη μέρα στους δρόμους και καλούν σε γενική απεργία μέχρι να παραιτηθεί ο πρόεδρος Μουμπάρακ.

Σε μία προσπάθεια να \”ανακατέψει την τράπουλα\” ο αιγύπτιος πρόεδρος ανακοίνωσε πως σχηματίσθηκε νέα κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, που ανακοινώθηκε από την αιγυπτιακή τηλεόραση, άλλαξαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ παρέμειναν στη θέση τους άλλοι σημαντικοί υπουργοί, όπως ο υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook