Από τις 26 ως τις 30 Αυγούστου, στην πλατεία 1866 θα γίνει η φετινή διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου”, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Χανίων που ενέκρινε σήμερα κατά πλειοψηφία την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Αγροτικού Αυγούστου στις 19 Απριλίου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού που έκανε την εισήγηση, κ. Γιάννης Μαράκης, ανέφερε ότι η επιλογή του χώρου, έγινε αφού τέθηκαν υπόψη διάφορα κριτήρια. Όπως σημείωσε, σε σχετική  μελέτη του ΕΒΕΧ, το 80% των συμμετεχόντων πρέκρινε την πλατεία 1866 ως την καλύτερη επιλογή για να φιλοξενηθεί εκεί ο “Αγροτικός Αύγουστος”.  Επίσης η τοποθεσία ευνοεί τον στόχο της διοργάνωσης που είναι η εξωστρέφεια, καθώς βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και το ΚΤΕΛ. Αυτό επιβεβαιώνεται από την περυσινή χαρτογράφηση των επισκεπτών σύμφωνα με την οποία πολλοί εξ’αυτών ήταν ξένοι.

Ο κ. Μαράκης πρόσθεσε οτι πέρυσι που ο Αγροτικός Αύγουστους διεξήχθη στην πλατεία 1866, ήταν από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις, ενώ τόνισε ότι και φέτος βασικό κριτήριο συμμετοχής είναι οι εκθέτες να παρουσιάζουν αγροτικά προϊόντα, συσκευασμένα, τυποποιημένα και να έχουν όλες τις νόμιμες άδειες.

Από την ψηφοφορία απείχε από την ψηφοφορία η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εκφράζοντας αντιρρήσεις ως προν τον χώρο διεξαγωγης της έκθεσης ως μη ενδεδειγμένου, λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος που θα δημιουργήσει.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Αγροτικός Αύγουστος “άγγιξε” και λίγο από Σεπτέμβρη, αφού ολοκληρώθηκε στη 1 Σεπτεμβρίου, στην πλ. 1866

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook