Την Παρασκευή 27 Μαίου στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου σε συνεργασία με τη μαθητική ομάδα «Φίλοι της Φύσης» οργανώνουν προβολή ντοκιμαντέρ με σκοπό την περιβαλλοντική ενημέρωση στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. 

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 19.15 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Microcosmos και στις 20.45 η ταινία koyaanisqatsi. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.

«Οι Φ.Φ. (Φίλοι της Φύσης) είναι μια ομάδα από παιδιά, μαθητές δημοτικού, πού προστατεύει την φύση με όσους τρόπους μπορεί. Αυτό θα το καταφέρει φυτεύοντας φυτά,  πραγματοποιώντας φιλοφυσικα παζάρια και προβάλλοντας ταινίες για την φύση καθώς και με εκδρομές στα βουνά και στα δάση.»

ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ – MICROCOSMOS
 
Ντοκιμαντέρ 1996 | Έγχρ. | Διάρκεια: 80′
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κλ.Νουριντζανί
Η εξερεύνηση του ζωικού μικρόκοσμου της χλόης, ιδωμένου σε κλίμακα εκατοστόμετρου. Ενα ντοκιμαντέρ που θέλει να είναι πριν απ’ όλα ένα αληθινό κινηματογραφικό σούπερ-θέαμα.

ΚΟΓΙΑΝΙΣΚΑΤΣΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ – KOYAANISQATSI
  
Ντοκιμαντέρ 1985 | Έγχρ. | Διάρκεια: 87’
Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Γκόντ.Ρέτζιο
Αμερικάνικη ταινία σε στιλ ντοκιμαντέρ με την ανασύνθεση εικόνων απο τη Γη, με φιλοσοφικό πλαίσιο τη λέξη Κογιανισκάτσι που σημαίνει Ζωή σε αναστάτωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook