Στις 18 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους ο Δήμος Χανίων και η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν στα Χανιά συναυλία, η οποία εντάσσεται στο κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Τα Βελγικά», που προωθείται από το Βέλγιο στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχαν σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι, ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Marc Van Den Reeck, ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου για την Κρήτη, Yves Maebe, ο εκτελών χρέη αναπληρωτή Δημάρχου,  Νικόλαος Ξυνίδης, και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, καθορίστηκαν οι οργανωτικές λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση τόσο της συγκεκριμένης συναυλίας όσο και άλλων εκδηλώσεων, που θα ακολουθήσουν.

«Στόχος της Πρεσβείας μας είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η σχέση του Βελγίου με την Ελλάδα είναι πολιτιστική και βαθειά, καθώς 400.000 Βέλγοι επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα, εκτιμώντας τον πολιτισμό της, ενώ παράλληλα τους 40.000 προσεγγίζουν οι Έλληνες, που  διαμένουν στο Βέλγιο» τόνισε ο κ. Πρέσβης, προσθέτοντας ότι πέραν την οικονομικής ενίσχυσης ο πολιτισμός είναι ο καλύτερος τρόπος συμπαράστασης κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα στον τομέα του πολιτισμού εξέφρασε ο δημαρχεύων Αντιδήμαρχος, Νικόλαος Ξυνίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η διοργάνωση κοινής μουσικής συναυλίας τον Σεπτέμβριο θα αποτελέσει την έναρξη της ανάπτυξης ευρύτερων πολιτιστικών σχέσεων και διοργανώσεων μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου. 

Σημειώνεται ότι η εν λόγω επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων ήταν η δεύτερη, που πραγματοποιήθηκε  από τον Πρέσβη του Βελγίου, καθώς και κατά τον Απρίλιο ο κ. Marc Van Den Reeck είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, για την ένταξη της συναυλίας στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην πόλη μας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook