Ο Γιώργης Μαρινάκης, ως ομιλητής στη συγκεκριμένη ημερίδα, θα αναπτύξει  «το Παράδειγμα του Ρεθύμνου» 

Για τη Λάρισα αναχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Λάρισας και του Προέδρου της ΕΑμεΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ημερίδα  που συνδιοργανώνουν με θέμα « Τοπική αυτοδιοίκηση, Κοινωνική Προστασία και Ατομα με Αναπηρία  σε περίοδο οικονομικής κρίσης». 

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, ως ομιλητής στη συγκεκριμένη ημερίδα, θα αναπτύξει  «το Παράδειγμα του Ρεθύμνου»  και θα αναφερθεί στις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο Δήμος μας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση,  σε σχέση με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ τόσο σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής όσο και σε επίπεδο έργων υποδομής, με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα και προσβασιμότητα των Αναπήρων σε δημόσιους χώρους. Ας σημειωθεί ότι από τη χώρα μας,  από πλευράς  Δήμων, μόνον ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Δήμος Νεάπολης Συκεών,  συμμετέχουν με εισηγήσεις  στην Ημερίδα, ως  αντιπροσωπευτικοί  Δήμοι  που έχουν παράγει σημαντικό έργο προς όφελος των ΑμεΑ.    

Αμέσως μετά τη Λάρισα, το ερχόμενο Σάββατο, ο Δήμαρχος θα μεταβεί στο Μόναχο , προκειμένου να συμμετάσχει, ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα λάβει μέρος στις εργασίες επιστημονικής συνάντησης με θέμα «Τουρισμός – Απόβλητα», η οποία περιλαμβάνει ομιλίες και επαφές με θεσμικούς παράγοντες της Βαυαρίας,  εξειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα διαχείρισης λυμάτων και τουριστικούς παράγοντες, επισκέψεις σε σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων –  παροχών ύδατος, σε  κέντρα ανακύκλωσης, στην εμπορική ζώνη, στα περίπτερα της Διεθνούς Εκθεσης « Υδατος- Αποχέτευσης- Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Πόλης του Μονάχου» κ.α. 

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της Τρίτης 31/5/2016. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει στα καθήκοντά του η Αντιδήμαρχος κα Πέπη Μπιρλιράκη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook