Την αποζημίωση των παραγωγών οπωροκηπευτικών της Κρήτης για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται εξαιτίας της διατροφικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη, ζητά για άλλη μία φορά ο Ευτύχης Δαμιανάκης.

Σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή αύριο στις 6.30 μ.μ., ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί ακόμη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να τον ενημερώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών της Κουντούρας για τις καταστροφές που υπέστησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της διατροφικής κρίσης, που πλήττει τους τελευταίους μήνες την Ευρώπη, ο κ. Δαμιανάκης επισημαίνει ότι από τις αρχές του χρόνου οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών του νομού Χανίων και της Κρήτης γενικότερα βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, καθώς βλέπουν τη ζήτηση των προϊόντων τους να βαίνει διαρκώς μειούμενη. Ο Χανιώτης βουλευτής σημειώνει ότι, αν και είναι αυτονόητο ότι οι παραγωγοί της Κρήτης δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη για αυτή την κατάσταση, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι εξαιρετικά δύσκολο στην παρούσα φάση να δείξουν εμπιστοσύνη στα προϊόντα τους. Και προσθέτει ότι «μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, με ορατό τον κίνδυνο της οικονομικής εξαθλίωσης των παραγωγών, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς».

Ο κ. Δαμιανάκης κάνει επίσης αναφορά στις καταστροφικές συνέπειες για τους παραγωγούς κηπευτικών της Κουντούρας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως σημειώνει, από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση της 24ης Ιανουαρίου προκλήθηκαν ανυπολόγιστες ζημιές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της περιοχής, τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στη φυτική παραγωγή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook