Με προσέλευση πολλών πιστών η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου πραγματοποίησε πνευματική Εσπερίδα ανοικτής ενημέρωσης, προβληματισμού και διαλόγου την Παρασκευή 27 Μαΐου, για την επερχόμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα λάβει χώρα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Ορθόδοξο Ακαδημία στο Κολυμβάρι Χανίων.

Έγκυροι ομιλιτές, όπως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Ανέστης Κεσελόπουλος και ο Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς με θεμελιωμένη άποψη  ακι απαντήσεις στους προβληματισμούς ενημέρωσαν κλήρο και λαό που είχε ασφικτικά γεμίσει την αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου της Μητροπόλεως μας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος  έκανε την εισαγωγή και ευλόγησε την πνευματική αυτή Εσπερίδα,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος ήταν ο συντονιστής των ομιλιών και των διαλόγων, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, κληρικοί της Μητροπόλεως μας, η Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook