Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 16 Ιουλίου 2011 η έκθεση «ΤΟ ΝΗΣΙ» που οργανώνουν το MEGA και οι εταιρείες παραγωγής TVE και Indigo View στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Η έκθεση αποτελεί αυτό που θεωρείται ως η ΄φυσική’ συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας και των διθυραμβικών κριτικών που απέσπασε η τηλεοπτική σειρά «ΤΟ ΝΗΣΙ». Ουσιαστικά πρόκειται για μια προσπάθεια να έρθουν στο φως τόσο η τεράστια προεργασία που απαιτήθηκε όσο και το εύρος και η ένταση της προσπάθειας από τους επαγγελματίες του χώρου για το τελικό άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, που κατά γενική ομολογία ανέβασε τον πήχη της τηλεοπτικής παραγωγής στην Ελλάδα .

Την εκδήλωση χαιρέτησαν παρουσία συντελεστών και ηθοποιών της σειράς καθώς και πλήθος κόσμου. οι κ.κ. Απόστολος Βουλγαράκης, Αντιπεριφεριάρχης Κρήτης, Μανόλης Σκουλάκης, Δήμαρχος Χανίων, Βικτώρια Χίσλοπ, συγγραφέας του βιβλίου «ΤΟ ΝΗΣΙ» και Θοδωρής Παπαδουλάκης, σκηνοθέτης της σειράς.

 Την έκθεση έχουν ήδη επισκεφθεί πάνω από 4.000 χιλιάδες άτομα ενώ συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις της:

•             Κυριακή 17 έως Παρασκευή 22 Ιουλίου (εκτός Τρίτης 19 Ιουλίου), 19:00 – 23:00, προβολή όλων των επεισοδίων της σειράς. 

o             Πέμπτη 21 Ιουλίου, 16:00 – 19:00, έπειτα από έκκληση των επισκεπτών, επανάληψη του εργαστηρίου μακιγιάζ-ειδικών εφέ από τους Γιώργο και Ρούλη Αλαχούζο, οι οποίοι «δημιούργησαν» εκατοντάδες λεπρούς για τις ανάγκες της σειράς και είναι υπεύθυνοι για ίσως την μεγαλύτερη δουλειά μακιγιάζ ειδικών εφέ που έχει γίνει έως τώρα στην Ελλάδα (πληρ. www.indigoview.com), 

o             Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουλίου, εργαστήριο σκηνογραφίας από τον σκηνογράφο και επιμελητή της έκθεσης Αντώνη Χαλκιά (πληρ. www.indigoview.com),

o             Σάββατο 23 Ιουλίου, στις  19:30, προβολή του ντοκιμαντέρ «Το Νησί - Η αληθινή ιστορία» και ανοιχτή συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές της σειράς: Θοδωρή Παπαδουλάκη - σκηνοθέτη, Αντώνη Χαλκιά-σκηνογράφο, Ξανθή Κόντου-ενδυματολόγο, Βαγγέλη Κατριτζιδάκη-διευθυντή φωτογραφίας, Μίνω Μάτσα-Μουσικοσυνθέτη.

o             Κυριακή 24 Ιουλίου 2011, στις 20:00, αναπαράσταση της παράστασης Καραγκιόζη που έδωσε ο καραγκιοζοπαίχτης Νίκος Μπλαζάκης στην Σπιναλόγκα για τις ανάγκες της σειράς. 

Αναλυτικές πληροφορίες για την συμμετοχή στα εργαστήρια καθώς και για το πρόγραμμα της έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων θα βρείτε στο www.megatv.com/tonisi  &  www.indigoview.com.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Ιουλίου 2011. Ώρες λειτουργίας:10:00 – 14:00 και 19:00-23:00 όλες τις ημέρες.

Είσοδος ελεύθερη.