Με διεθνές ένταλμα σύλληψης καταζητείται ο δουλέμπορος από τη Γεωργία που συνελήφθη την Παρασκευή από άντρες του Λιμενικού σώματος να μεταφέρει 65 μετανάστες και πρόσφυγες με θαλαμηγό στις ακτές της Σητείας.

Ο Γεωργιανός σύμφωνα με τις αρχές είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος δουλεμπόρων που μετέφερε συστηματικά με πλωτά μέσα πρόσφυγες και μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.

(η θαλαμηγός που μετέφερε τους 65 μετανάστες και πρόσφυγες)

Στην Κω θα μεταφερθούν οι 65 μετανάστες και πρόσφγυγες

Εν τω μεταξύ, οι 65 μετανάστες και πρόσφυγες, παραμένουν για τέταρτη ημέρα στο λιμενικό σταθμό της Σητείας, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος φιλοξενίας, ενώ αύριο σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναχωρήσουν με πλωτό σκάφος του Λιμενικού για την Κω. Η αστυνομία, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του ζητήματος, βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι νομιμες διαδικασίες που προβλέπονται και στα υπόλοιπα νησιά και να αντιμετωπιστεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος θα έλθει αύριο στην Κρήτη προκειμένου να μεταφέρει μετανάστες και πρόσφυγες στο hot spot της Κω

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook