Παράσταση διαμαρτυρίας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των κατοίκων και των φορέων της Ηλιούπολης, προκειμένου να αναδείξουν για πολλοστή φορά τα χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν “χορτάσει” όλα αυτά τα χρόνια από λόγια και ζητούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα τους. Προβλήματα που, όπως επεσήμαναν, σχετίζονται με την κτιριακή ανεπάρκεια των σχολικών μονάδων, με την ποιότητα κατασκευής τους, την αντισεισμική τους θωράκιση, την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών σε αυτές, την ανάπλαση της περιοχής, την υγεία των κατοίκων και των παιδιών από την ανεξέλεγκτη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία.

Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο σώμα η απίστευτη ιστορία μιας οικογένειας της περιοχής, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της, προκειμένου να γλιτώσει από την ακτινοβολία κεραίας κινητής που είχε εγκαταστήσει ένας γείτονας της στην ταράτσα του σπιτιού του.

Σύμφωνα με την μέτρηση που πραγματοποίησε η οικογένεια με τη βοήθεια τεχνικού, η ισχύς της ακτινοβολίας που εξέπεμπε η κεραία προς το σπίτι της, ξεπερνούσαν τα 10.000 μικρο watt, όταν για τη λειτουργία ενός τηλεφώνου απαιτούνται μόνο 4!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύλλογοι γονέων, οι φορείς της περιοχής, ο πολιτιστικός σύλλογος και η ένωση συλλόγων γονέων που παρέστησαν στη συνεδρίαση, διεκδικούν από τον δήμο Ηρακλείου:

1) Ανάπλαση της περιοχής τους, με τη δημιουργία πάρκων, παιδικής χαράς, χώρων αναψυχής, πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους.

2) Αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους

3) Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών τους στα σχολεία τους. Μονοδρομήσεις, διαγραμμίσεις, σημάνσεις των δρόμων, κατασκευή πεζοδρομίων, και αποχετευτικού δικτύου.

4) Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την απαλλοτρίωση των χαρακτηρισμένων οικοπέδων, για την ανέγερση δυο
νηπιαγωγείων, τη προσκύρωση των οικοπέδων δίπλα στο 46ο δημοτικό και το 11ο λύκειο και 5ο γυμνάσιο για την επέκταση τους και την κατασκευή των αιθουσών για τη κάλυψη των κτιριακών τους αναγκών.

5) Έλεγχο και αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων με την ευθύνη για τον έλεγχο τη κατασκευή και λειτουργίας τους απευθείας από το κράτος. Επαναλειτουργία του Ο. Σ. Κ.

6) Άμεση κατεδάφιση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και την αντικατάστασή τους με πολλές μικρότερης ισχύος για να αποφευχθεί η
επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων και των μαθητών.

7) Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την αδειοδότηση και λειτουργία τους στη κατεύθυνση της προστασίας της δημόσιας υγείας, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο και όχι τα κέρδη των εταιρειών.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε να εξετάσει και να προωθήσει τα αιτήματα των κατοίκων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook