Με μια επιστολή βόμβα απαντά ο κ. Νίκος Αντωνακάκης στο άρθο του κ. Παναγιώτη Αναστασάκου για την υπόθεση του Ξενία.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αντωνακάκης, πρώην Αντιπρόεδρος το ΟΛΗ αναφέρει:

"Μετά τη δημοσίευση άρθρου-επιστολής του κου. Παναγιώτη Αναστάσακου με το οποίο αναφερόταν στην υπόθεση του Ξενία ασκώντας κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, αισθάνομαι την υποχρέωση να καταθέσω δημοσίως την δική μου άποψη έχοντας γνώση του θέματος για την περίοδο που ήμουν Αντιπρόεδρος του Ο.Λ.Η.

Η παρούσα επιστολή αποστέλλεται σε όλα τα Μ.Μ.Ε αφού προηγουμένως συγκεκριμένο μέσο , το οποίο δημοσίευσε το άρθρο-επιστολή του κ.Αναστασάκου, αρνήθηκε να φιλοξενήσει την άποψη μου.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Αναστασάκου για το θέμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου, την οποία στη φάση αυτή δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε στην ουσία της, επισημαίνοντας όμως  ότι σαν Διοίκηση του ΟΛΗ μέχρι το 2009  κάναμε στο μέτρο που μας αναλογούσε τις απαραίτητες ενέργειες   διασφαλίζοντας  τα συμφέροντα του Ελληνικού δημοσίου .

Ο κ. Αναστασάκος  σε πρόσφατο δημοσίευμα του απ’ τη μια μεριά κατηγορεί τον Δήμο ότι δεν τα είπε και τόσο καλά προς τον ΟΛΗ   και από την άλλη ψέγει τις πρώην  Διοικήσεις  του ΟΛΗ  για παράλειψη οφειλομένων ενεργειών.

Με ποια ιδιότητα άραγε παρεμβαίνει ο κ. Αναστασάκος ?

Με την ιδιότητα του επί σειρά ετών συμβούλου στο Δήμο Ηρακλείου,  η με την ιδιότητα του πρώην Συμβούλου της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΗ   με την οποία είχε υπογράψει αλλεπάλληλες  διαδοχικές συμβάσεις παροχής Υπηρεσιών  πλέον των 50.000 χιλιάδων € την νομιμότητα των οποίων δεν γνωρίζουμε, με  ποικίλα αντικείμενα μεταξύ των οποίων και τα θέματα του αιγιαλού και της Χερσαίας Ζώνης?

Οφείλει ο ίδιος πάραυτα να διευκρινίσει την θέση του .

Οι φορείς δε στους οποίους  παρείχε τις καλοπληρωμένες συμβουλές, Δήμος και ΟΛΗ  , οφείλουν να δημοσιοποιήσουν τις προτάσεις που τους υπέβαλε για  το συγκεκριμένο θέμα  και ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ Μπράς να μας πει ποιοι  είδαν τα έγγραφα  και τι είπαν ..Μάλλον κανένας και τίποτα 

Οι αρμόδιοι φορείς Δήμος και Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου επιβάλλεται να συνεργαστούν για όλα τα θέματα προς όφελος των πολιτών και της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και καλά θα κάνουν κάποιοι..να μην ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη..!"