Περισσότεροι από 160 πολίτες κάθε ηλικίας έπιασαν σκούπες, φαράσια, χρώματα και πινέλα μ ένα κοινό σκοπό και συγκεκριμένα να αλλάξουν την όψη του Ενετικού Λιμένα στο Ηράκλειο. Και το πέτυχαν ! Η πρωτοβουλία της TEZ TOUR με την υποστήριξη του σώματος Ελλήνων προσκόπων, των εθελοντών Σαμαριτών, καταδυτικών συνεργείων και ναυγαγοσωστών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή των Ηρακλειωτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το ραντεβού δόθηκε στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο χώρο μπροστά από το κεντρικό λιμεχαρχείο Ηρακλείου. Οι διοργανωτές χώρισαν τους εθελοντές σε ομάδες και οι δράσεις επεκτάθηκαν σε απόσταση 6 χιλιομέτρων ! Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.  

Με δηλώσεις του στο flashnews.gr ο γενικός διευθυντής της TEZ TOUR Μανώλης Απλαδενάκης στάθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης των πολιτών και στην σημασία της δράσης στο Ενετικό λιμάνι της πόλης η οποία και αποτελεί προπομπό παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον. 

”Η TEZ TOUR προσπαθεί να είναι ζωντανό κομμάτι σε όποια πόλη δραστηριοποιείται και θέλω να πω ότι παρόμοια δραστηριότητα πραγματοποιείται και στο λιμάνι της Ρόδου. Έχουμε και εμείς ευθύνη και πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι όλα δουλειά. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα κοινά και με τον τόπο με τον οποίο ζούμε. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με φορείς της πόλης και εθελοντικές ομάδες” επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας.  

Το Ενετικό λιμάνι κατά μήκος του λιμενοβραχίονα άλλαξε όψη καθώς απομακρύνθηκαν γκράφιτι, έγιναν νέες διαγραμμίσεις, ενώ απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια. Ταυτόχρονα με την βοήθεια δυτών καθαρίστηκε ο βυθός στο παλιό λιμάνι της πόλης, ενώ ο χώρος μπροστά από το μαρίνα και από το λιμεναρχείο γέμισε χρώματα και.. αρώματα καθώς μικροί πρόσκοποι φύτεψαν λουλούδια. 

Ταυτόχρονα ο κ. Απλαδενάκης προανήγγειλε παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον προκειμένου να μπει ένα μικρό λιθαράκι για ένα καλύτερο περιβάλλον και μία πιο ανθρώπινη καθημερινότητα. 

”Στο μέλλον θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες και δράσεις γιατί όπως είπα είμαστε ένα ζωντανό κομμάτι αυτή της κοινωνίας. Στόχος μέσω της σημερινής δράσης οι πολίτες να μοιραστούν την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς”, τόνισε μεταξύ άλλων. 

Θερμός υποστηρικτής της ξεχωριστής αυτής πρωτοβουλίας υπήρξε το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου. Με δηλώσεις του στο flashnews.gr ο λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαϊτάκης στάθηκε στην σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

”Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες υποστηρίζει αυτή την δράση, καθώς θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σ όλη την Ελλάδα, ότι το καθαρό περιβάλλον είναι εκείνο το οποίο θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας και το μέλλον των παιδιών μας”.

 Χορηγός  “δροσιάς” ήταν το Σητειακό νερό,και τα αναψυκτικά της οικογένειας Ζαργιανάκη,που πρόσφερε απλόχερα μπουκάλια στους εθελοντές. Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες τα ήπιαν στην υγειά της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook