Η σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τριτογενή μπορεί να έχει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για τον τόπο μας και αυτό επιχειρεί να κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου με την έκθεση τοπικών προϊόντων που διοργανώνει στις 29 Ιουλίου και φέρει την ονομασία «Αγροτουριστική συνεργασία», όπου θα συμμετέχουν οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες εστίασης του νομού.

Τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα μας, μοναδικά σε ποιότητα, γεύση και ευεργετικές ιδιότητες μπορούν και πρέπει να «πλασαριστούν» στους ξένους επισκέπτες μας μέσα από τους χώρους στους οποίους είναι οι πλέον προσβάσιμοι για κείνους, δηλαδή πρωτίστως μέσα από τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν και τα εστιατόρια που σιτίζονται.

Οι δυο βασικοί οικονομικοί πυλώνες του νομού καλούνται να συνεργαστούν, με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας, ώστε να αλληλοενισχυθούν και να στηριχθεί με τον τρόπο αυτό η τοπική οικονομία. Η έκθεση αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για το πάντρεμα των δυο κλάδων, που όμως για να δημιουργηθούν σταθερές βάσεις στην κατεύθυνση αυτή και να έχουν διάρκεια απαιτείται ενημέρωση και εκπαίδευση τόσο των ίδιων των εμπλεκομένων των δυο τομέων όσο όμως και των καταναλωτών για την κρητική γαστρονομία. Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα με θέμα «Η τοπική ανάπτυξη μέσα από την προώθηση της κρητικής διατροφής και τη διασύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού», όπως ανακοίνωσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή. Ο χρόνος και ο τόπος της έκθεσης επιλέχθηκαν με τρόπο ώστε να εκπληρωθεί διπλός σκοπός: αφ ενός να υπάρξει μια πρώτη συνεργασία των εκπροσώπων των δυο κλάδων και αφ ετέρου να γίνει προβολή των τοπικών προϊόντων στους ξένους επισκέπτες του Ρεθύμνου που αυτήν την περίοδο είναι πολλοί.

 

Οι εκθέτες που θα συμμετέχουν
στην Αγροτουριστική Συνεργασία 2011

Ονοματεπώνυμο/ Επωνυμία    Έδρα    Είδος
1    Α.Ν.Ε.Α.    Αποστόλοι    Αρωματικά, Ελιές, Αγκινάρες
2    Αgrion Terra    Άδελε    Ελαιόλαδο
3    Αμάλθεια    Μυριοκέφαλα    Βιολογικά καλλυντικά σαπούνια
4    Αρκάδι/Σαββάκης & Σια Ο.Ε.    Βιολί Χαράκι    Αεριούχα Ποτά
5    Βioselect    Ρέθυμνο    Βιολογικά καλλυντικά σαπούνια
6    Βογιατζιδάκης Νίκος    Ρούστικα    Τυροκομείο
7    Δουρουντουδάκη Αικατερίνη    Μυριοκέφαλα    Τυροκομείο
8    Ε.Α.Σ. Ρεθύμνου    Τρία Μοναστήρια   
Κιτρένωση
9    Ε.Γ.Σ. Μυλοποτάμου
10    ΕΛΟΓΑΚ
11    Ζουμπεράκης        Κρασί
12    Ζουμπεράκης Κ.        Μελισσοκομείο
13    Ηλιάκης Α.Ε.    Κάτω Μαλάκι    Τυροκομείο
14    Κόκκινος Δρ.    Κράνα    Τυροκομείο
15    Κτήμα Βαβουράκη        Βιολογικά κρέατα
16    Μελισσοκομική Μπιρλιράκης        Ζαχαροζύμαρο
17    Πατεράκης Εμμ.    Λαμπιώτες    Τυροκομείο
18    Περιφέρεια Κρήτης - Π.Ε. Ρεθύμνης
19    Σύλλογος Εστίασης
20    Συνεταιρισμός Γυναικών Ερατώ    Αποστόλοι    Γλυκίσματα κ.α.
21    Τζουρμπάκης    Καρίνες    Τυροκομείο

Ρεθεμνιώτικα Νέα