Μια πρώτη παρουσίαση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων σε φορείς τουρισμού, εξαγωγών και εμπορίου

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της τοπικής οικονομίας  ξεκίνησε σήμερα από τα Χανιά, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Σταθάκης.

Το μεσημέρι και σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων  ο κ.Σταθάκης μαζί με συνεργάτες του, είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων, εξαγωγικών επιχειρήσεων και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Στις συναντήσεις αυτές ο Υπουργός Οικονομίας έκανε μία πρώτη παρουσίαση του νέου Αναπτυξιακού νόμου και του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει αυτός για τους επιχειρηματικούς τομείς, ενώ παρουσίασε τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και συζήτησε  με τους φορείς δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας

 

Ο κ.Σταθάκης δήλωσε αισιόδοξος για την άφιξη τουριστών απο την Ρωσία.

«Οι στόχοι είναι πολύ φιλόδοξοι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο τουρίστες» είπε, χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την ταχύτερη έκδοση βίζας σε Ρώσους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Όπως έκανε γνωστό, «έχουμε ενισχύσει το προσωπικό μας στα 55 άτομα και έχουμε φθάσει στο σημείο να μπορούμε να εκδίδουμε 6.000 βίζες την ημέρα. Στόχος είναι στα τέλη του μήνα ο αριθμός αυτός να φθάσει τις 10.000».

Από τα Χανιά ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με στόχο την πάταξη του φαινομένου της παραξενοδοχείας.

«Στο πλαίσιο των αποφάσεων που λήφθηκαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εμείς φιλοδοξούμε να υπάρχει καταγραφή και μητρώο αυτών που εμπλέκονται στον τουριστικό κλάδο. Θέλουμε όλες οι συναλλαγές να είναι νόμιμες και καθαρές» επεσήμανε ο κ.Σταθάκης.

Το Σάββατο 11/6, στις 11:30, στο χώρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων  Ρεθύμνης και Χανίων, με εκπροσώπους των Εμπορικών Επιμελητηρίων Ρεθύμνης και Χανίων καθώς και με  εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Ρεθύμνης και Χανίων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook