Μεγάλη συζήτηση ξεσήκωσε η απόφαση του Δημοτικούς μας Συμβουλίου για παραχώρηση της λειτουργίας του parking της πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων σε ιδιώτη. Αυτό γιατί το οικόπεδο αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, αλλά ακόμα περισσότερο, οι προοπτικές και η προστιθέμενη αξία που δυνητικά μπορεί να προσφέρει στην πολιτεία μας είναι ανεκτίμητη. Το ότι στο θέμα αυτό, σε αντίθεση με πολλά άλλα στα οποία υπάρχει συναίνεση, οι Δημοτικές Ομάδες παρουσιάστηκαν καθέτως αρνητικές στα επιχειρήματα που επιστράτευσε ο Δήμαρχος, πρέπει όλους να μας προβληματίσει. 

Στην προηγούμενη για το θέμα αρθογραφία μου (Κ.Ε. 11/3/2016) εξηγούσα αναλυτικά τα υπέρ και τα κατά ο τίτλος που επέλεξα όμως πιθανώς δημιουργούσε απορίες. «Αν ο Δήμος Ρεθέμνους διατηρεί  δικαίωμα άμεσης έξωσης, όλα καλά» έγραφα, καθώς πιστεύω πως με μία καλύτερη διαχείριση η τριτοκοσμική σημερινή κατάσταση απαξίωσης που βάναυσα κακοποιεί και λεκιάζει την εικόνα του κέντρου της πολιτείας μας, θα βελτιωθεί. Η τοποθέτηση στο κέντρο της συζήτησης στο κατά πόσο η διαδικασία αυτή θα αποβεί επωφελής για το ταμείο του δήμου ή όχι, θεωρώ ότι αδικεί τόσο την αξία του οικοπέδου, όσο τη σημασία του για το μέλλον του τόπου. Όχι ότι το ταμείο δεν έχει σημασία, κάθε άλλο και ένα παραπάνω στις μέρες μας. Όμως όταν έχεις ένα περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να σου αποφέρει δέκα και εσύ αναλώνεσαι για το αν θα πάρεις ένα ή ενάμιση τότε ξεκάθαρα το ταμείο σου χάνει. Θα μου πείτε εδώ δεν βρέθηκε επενδυτής να κάνει όσα εσύ ονειρεύεσαι στις καλές εποχές, τώρα θα βρεθεί;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι. Αυτό, γιατί έχουν αλλάξει δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μία κυβέρνηση που παρά τη ρητορική υπογράφει όλες τις μεταρρυθμίσεις που οι εταίροι επιβάλουν και δεύτερον, το πρόγραμμα που μας έχουν επιβάλει όπως όλοι πλέον παραδέχονται είναι πέρα για πέρα αντιαναπτυξιακό. Για πολλούς και διάφορους λόγους (όπως ότι δεν μπορούν να ξαναπάνε στα κοινοβούλια τους ζητώντας νέα δανεικά για τη χώρα μας, οι φόροι που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες δεν πρόκειται να πληρωθούν, οι ιδιώτες θα αργήσουν να επενδύσουν άρα σύντομα ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει κ.α.), θα αναγκαστούν να χρηματοδοτήσουν μέσω διαφόρων προγραμμάτων πολλά νέα έργα. Αν έχουμε έστω αποφασίσει τι θέλουμε θα ήταν πολύ θετικό.

Όσο για το τι θέλουμε… επαναλαμβάνομαι. «Όταν βρίσκεστε εκεί κοντά, κατά προτίμηση στον πρόναο των Τεσσάρων Μαρτύρων, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε. Φανταστείτε ένα κήπο που δεν περικλείεται από μπεντένια και κάγκελα, αλλά «χύνεται» ελεύθερος στην τεράστια κεντρική πλατεία, την οποία στολίζει το κτίριο – τοπόσημο του νέου δημαρχείου που στα σπλάχνα του περιλαμβάνει το υπόγειο parking και στο ισόγειο το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο εκτός Αθηνών. Θα πείτε όνειρο. Σε κάθε περίπτωση το θέμα μας είναι να μη χαθεί η ευκαιρία, αν έρθει».    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook