Καμία αμφιβολία φαίνεται να υπάρχει για την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες θα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του 2012, παρά το γεγονός ότι ο δημοφιλής ηγέτης βρίσκεται και πάλι στην Κούβα για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο.

Το Σάββατο, πριν από το ταξίδι του στην Κούβα για δεύτερη φορά, ο Τσάβες εκχώρησε για όσον καιρό θα απουσιάζει ένα μέρος των εξουσιών του στον αντιπρόεδρο Ελίας Χάουα και τον υπουργό Οικονομικών Χόρχε Τζιορντάνι, αλλά αντιστάθηκε στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να εκχωρήσει όλες του τις εξουσίες ως πρόεδρος.

Αν και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν έχει αποκαλύψει τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ή πόσον καιρό θα παραμείνει στην Κούνα, οι συνεργάτες του δηλώνουν βέβαιοι για την ικανότητά του να παραμείνει στην κεφαλή του κράτους. «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο πρόεδρος θα είναι παρών στις εκλογές του 2012, και για πολλά χρόνια αργότερα.», δήλωσε ο Τζιορντάνι.

Ο ίδιος ο Τσάβες δήλωσε ότι οι γιατροί δεν βρήκαν άλλα κακοήθη κύτταρα μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση όγκου, λέγοντας μόνο ότι θα έλειπε «για μερικές ημέρες».

Μάλιστα πριν υποβληθεί στην δεύτερη χημειοθεραπεία, έστειλε στους ακόλουθούς του στο Τουίτερ ένα μάλλον υπεραισιόδοξο μήνυμα. «Καλημέρα Ευτυχισμένε Κόσμε! Καλημέρα όμορφη Βενεζουέλα! Από εδώ, είμαι έτοιμος για άλλη μια μάχη για τη ζωή. Θα ζήσουμε και θα κερδίσουμε! Σας αγαπώ.», έγραφε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook