Η εταιρεία SHL Telemedicine πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα διαθέσει στην αγορά το Smartheart («Έξυπνη Καρδιά»), ένα ελαφρύ και φορητό προσωπικό ηλεκτροκαρδιογράφο που θα συνεργάζεται με το κινητό σας τηλέφωνο και τον…γιατρό σας!

Η συσκευή, με μέγεθος περίπου ενός τηλεφώνου, προσδένεται γύρω από το στήθος και μπορεί να εκτελεί πλήρη ηλεκτροκαρδιογράφηματα, εφάμιλλα των επαγγελματικων μηχανήματων ενός νοσοκομείου, σύμφωνα τουλάχιστον με τους κατασκευαστές της. Προορίζεται δε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με «εξυπνα» τηλεφώνα τρίτης γενιάς όπως iPhone, BlackBerry η κινητά με λειτουργικό Android, με τα οποία θα συνδέεται ασύρματα.

Ο ιμάντας της συσκευής φέρει ηλεκτρόδια που τοποθετούνται χωριστά σε διάφορα σημεία του στήθους, ενώ ένα ξεχωριστό καλώδιο που συνδέεται στο υπογάστριο της κοιλιάς, λαμβάνει τα δεδομένα σε περίπου σε 30 δευτερόλεπτα και κατόπιν στέλνει αυτόματα τα αποτελέσματα μεσω e-mail στον γιατρό ή στην κλινική που έχει επιλέξει ο χρήστης.

\"Καλωσορίστε
Η συσκευή προσδένεται γύρω από το στήθος και καταγράφει ένα πλήρες ηλεκτροκαρδιογράφημα

«Η συσκευή αυτή αποτελεί μια τεράστια τεχνολογική καινοτομία προορισμένη να σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές στο μέλλον», επισημαίνει ο καρδιολόγος του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στην Βρετανία, Τζόζεφ Βετουκατίλ, προσθέτοντας πως «το Smartheart θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο σε περιπτώσεις διαγνώσεων καρδιακών προβλημάτων σε μικρά παιδιά κι ανθρώπους νεαρής ηλικίας».

Η συσκευή, που θα κοστίζει 500 δολάρια (350 ευρώ), πήρε την απαραίτητη έγκριση από τις αρχές κι αναμένεται να διατεθεί στην αγορά σε λίγες εβδομάδες.

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook