«Αστακό» θυμίζει τις τελευταίες ώρες, η Κρήτη εν’ όψει της Μεγάλης Ιεράς Συνόδου, στο Κολυμπάρι Χανίων. Η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της που προβλέπει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αστυνομικά μέτρα χωρίς προηγούμενο, στα οποία θα συμμετάσχουν και αστυνομικοί από την Πρωτεύουσα.

Στα μέτρα για τους προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, εμπλέκονται αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες του νησιού, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Στο σχεδιασμό των μέτρων συμμετεχουν και ένστολοι  των ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, Τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ανδρες της Τροχαίας, αλλά και Τμήμα Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ήδη έχουν φτάσει στο νησί, ενισχύοντας τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Στη λίστα των μέτρων περιλαμβάνονται και συσκευές για ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών.

Εκτος από τα Χανιά ένα δεύτερο παράλληλο σχέδιο αναπτύσσεται και στο Ηράκλειο, τον δεύτερο σταθμό της επίσκεψεις των προκαθήμενων των ορθόδοξων Εκκλησιών, αλλά και των επίσημων προσώπων που θα συμμετάσχουν στην Μεγάλη Ιερά Σύνοδο, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Πάνοπλοι αστυνομικοί θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε ταράτσες κτηρίων, γύρω από τις περιοχές, που αναμένεται να κινηθούν οι επίσημοι. Παράλληλα, σε κάθε γωνιά των Χανίων αλλά και του Ηρακλείου, θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στα συγκεκριμένα σημεία, όπου θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της Αγίας κ Μεγάλης Σύνοδου, εάν δεν έχει ειδική διαπίστευση.

Εξαιτίας των μέτρων όσοι κινηθούν στα σημεία, όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις για τους προκαθήμενους των ορδόδοξων Εκκλησίων θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς η τροχαία θα προχωρεί σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, περιλαμβανομένων και διακοπών στην κίνηση των οχημάτων, ώστε οι μετακινήσεις των επισήμων να γίνονται στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook