Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στην Πλ. Μαρκοπούλου με τους επιτήδειους που παριστάνουν τους παρκαδόρους στο δημοτικό πάρκινγκ, ζητώντας χρήματα από οδηγούς για δήθεν υπηρεσίες που παρέχουν.

Στο παρελθόν μάλιστα,  είχαν καταγραφεί πολλές φορές περιστατικά όπου οι μαϊμού παρκαδόροι, "πλακώνονταν" μεταξύ τους για το πώς θα γίνει η μοιρασιά της περιοχής και των υποψήφιων "πελατών".

Τον Απρίλιο, ένα τέτοιο περιστατικό είχε δημοσιευθεί και στο Flashnews.gr, ενώ δύο μήνες μετά, αναγνώστρια από την Ρωσία καταγγέλει ότι η ίδια κατάσταση συνεχίζει να επικρατεί καθώς οι επιτήδειοι δρουν όπως φαίνεται ανενόχλητοι.

Διαβάστε τι μας αφηγείται

"Μέρα μεσημέρι με μία φίλη  είπαμε να κάνουμε τα ψώνια μας στο κεντρο και να πιουμε έναν καφέ στο ενετικό λιμάνι.... Τι πιο καθημερινό για μας που δεν είμαστε τουρίστες στον τόπο αυτόν! (Και κοστίζει πολύ να είσαι νόμιμος κάτοικος της Κρητης οικονομικά εννοώ).  

Μπήκαμε με το αυτοκίνητο πίσω από την αγορά λοιπόν στο νόμιμο πάρκινγκ της πόλης που εννοείτε υπάρχει μηχάνημα που σου δίνει χαρτάκι και πληρωνεις για να αφήσεις το αυτοκίνητο!!!! Ξαφνικά βλέπω να μας γυροφερνει ένας Πακιστανος (ή Συριος δεν το διευκρίνισε) κάνοντας άσκοπες μη χρήσιμες για εμάς κινήσεις τύπου "μας βοηθάει να παρκαρουμε" . Δεν δίνουμε σημασια ,πηγαίνουμε κάνουμε τις δουλειές μας και γυρνώντας βλέπουμε τον πακιστανο δίπλα στο αυτοκίνητο... μπαίνουμε μέσα από ευγένεια λέμε ευχαριστώ (για το τίποτα!)

Και ξαφνικά πετάγεται κρατοντας λεφτά στα χέρια του και λέει : " Τι μόνο ευχαριστώ?! Λεφτά θέλω! " 

Όπως σημειώνει η αναγνώστρια, "επειδή ο άλλος το απαιτεί και είπε να κάνει στην λαϊκή γλώσσα μία φοβερή μπιζνα".

Μια άλλη φοβερή.... μπίζνα,  προσθέτουμε εμείς, θα ήταν να επιληφθούν επιτέλους κάποια στιγμή οι αρμόδιες αρχές και να σταματήσει αυτή η ανομία που επικρατεί στην περιοχή.