Όταν ο Σον Χόαρ, ο Βρετανός δημοσιογράφος που κατήγγειλε το σκάνδαλο των υποκλοπών, βρέθηκε τη Δευτέρα νεκρός στο διαμέρισμά του στο λονδρέζικο προάστιο Ουότφορντ, λίγοι ήταν εκείνοι οι δημοσιογράφοι που «έπεσαν από τα σύννεφα», θεωρώντας τον θάνατό του ως μια παράπλευρη απώλεια ενός ολόκληρου δημοσιογραφικού συστήματος που πίεζε για ολοένα και περισσότερα πρωτοσέλιδα με θέματα σκανδαλοθηρικού χαρακτήρα.

Τα αίτια του θανάτου του Χόαρ είναι ακόμη ανεξακρίβωτα, με τις βρετανικές αστυνομικές αρχές να δηλώνουν εξαρχής πως ο θάνατός του είναι μεν «απρόσμενος, αλλά όχι κατ\’ ανάγκην ύποπτος».

Ο άτυχος ρεπόρτερ, σύμφωνα με άρθεο του vima.gr, που ζούσε ζωή τρυφηλή, αν και θεωρούσε ανέκαθεν τον εαυτό του ένα «λαϊκό παιδί και ισόβιο οπαδό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αρσεναλ», είχε απευθυνθεί, λίγες ημέρες πριν, στους «New York Times», λέγοντας πως ο τότε διευθυντής του, Αντι Κόλσον (επικοινωνιακός συνεργάτης του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον) ενθάρρυνε τους υφισταμένους του να παγιδεύουν τα τηλέφωνα διασήμων ώστε «να βγάζουν αποκλειστικά ρεπορτάζ».

Ο Χόαρ ήταν αρχικά φίλος με τον κ. Κόλσον, αλλά στη συνέχεια απολύθηκε λόγω «εθισμού στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά», μιας εξάρτησης ωστόσο που προκλήθηκε από την ίδια την εφημερίδα που εργαζόταν! Η «News of the World» τον πλήρωνε για να παίρνει κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά μαζί με αστέρια της ροκ και για να πίνει μαζί τους, μια μακροχρόνια πρακτική που του κόστισε την υγεία του και, ίσως, και τη ζωή του.

\"Σον
O άτυχος δημοσιογράφος είχε απολυθεί απο την News of the World λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά.

«Ο Σον αποτελεί μια παράπλευρη απώλεια της μάχης των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων για όσο το δυνατόν πιο «ζουμερά» κι εμπορικά θέματα», τονίζει σε χθεσινό του άρθρο στην «Guardian» ο Νικ Ντέιβις, βρετανός δημοσιογράφος και προσωπικός φίλος του Χόαρ. «Είναι γνωστό πως η εφημερίδα πλήρωνε υπέρογκα ποσά τον Σον προκειμένου να μπορεί κάθε βράδυ να συναναστρέφεται με τους μεγαλύτερους βρετανούς ροκ σταρ. Ο Σον αγόραζε σχεδόν 20 γραμμάρια κοκαΐνη την εβδομάδα, αφού έκανε χρήση τριών γραμμαρίων κόκας την ημέρα, μόνο και μόνο για να είναι σε θεση να \”κυνηγάει\” τις αποκλειστικότητες. Ο Σον έδινε σχεδόν 1000 λίρες [1140 ευρώ] την εβδομάδα σε ναρκωτικά, εκτός από το αλκοόλ», τονίζει ο κ. Ντέιβις συμπληρώνοντας πως «σε κάποιο σημείο της ζωής του, δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς ναρκωτικά: τον είχα πετύχει πρόσφατα, σε ένα γνωστό νυχτερινό κλαμπ του Λονδίνου, πεσμένο στα τέσσερα στη μέση της πίστας να φωνάζει «έχασα το σακουλάκι με την κόκα μου» και να εκλιπαρεί τους θαμώνες για λίγες γραμμές κοκαΐνης. Όχι ακριβώς η πιο αξιοπρεπής συμπεριφορά που περιμένεις από έναν γνωστό δημοσιογράφο».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εκλιπών είχε καταγγείλει στους «New York Times» ότι οι συντάκτες της «News of the World» εξαγόραζαν αστυνομικούς, οι οποίοι τους παρείχαν τεχνολογία για τον εντοπισμό «δημοσιογραφικών στόχων» από το σήμα του κινητού, ενώ είχε παραδεχθεί ότι έβγαλε τα «άπλυτα» της εφημερίδας του στη φόρα με την ελπίδα «να καθαρίσει επιτέλους ο χώρος της δημοσιογραφίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook