Η κυβέρνηση απαλλάσσει τους μεγαλομετόχους για τις οφειλές της εταιρείας προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για την ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών στην εθνική νομοθεσία. Το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής αυτό το νομοσχέδιο.

Τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει ζεστό κρατικό χρήμα για επενδύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους απαλλάσσει πλήρως όταν πτωχεύουν ή συγχωνεύονται και υπογράμμισε ότι με τη ρύθμιση που κατάθεσε ξεπληρώνει τα γραμμάτια της στήριξης του ΣΕΒ στην αντιλαϊκή πολιτική.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως με η κυβέρνηση καταργεί δική της διάταξη που έφερε στις 20 Μάρτη του 2015 στο νόμο 4321 που προέβλεπε ότι «οι μεγαλομέτοχοι μιας εταιρείας που διαλύεται ή συγχωνεύεται είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την αποπληρωμή των οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία». Όπως κατήγγειλε τώρα «απαλλάσσει από κάθε προσωπική ευθύνη τους μεγαλομετόχους για τις οφειλές της εταιρείας προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία». Σημείωσε ότι «αυτό θα πει ευνοϊκός επενδυτικός παράδεισος για τους επιχειρηματικούς ομίλους» και υπογράμμισε ότι «με νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 28 που κατατέθηκε στην επιτροπή» η κυβέρνηση «καταργεί και την όποια ευθύνη είχαν και τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας, νομικοί εκπρόσωποι, διευθύνοντες σύμβουλοι και άλλοι» και πως ανοίγει ο δρόμος δικαστικά για «πλήρη απαλλαγή» της εταιρείας.

Καυτηρίασε το γεγονός ότι τα υπόλοιπα κόμματα έφυγαν να τοποθετηθούν για τη συγκεκριμένη ρύθμιση τονίζοντας ότι «η σιωπή είναι συνενοχή» και για τη Χρυσή Αυγή που τάσσεται υπέρ της ρύθμισης που εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων, ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε ότι η εγκληματική ναζιστική οργάνωση «πουλάει προστασία σε εφοπλιστές και μεγάλες επιχειρήσεις εντός και εκτός βουλής ψηφίζοντας αυτές τις διατάξεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook