Επιστολή προς τον Υπουργό κ. Ραγκούση απέστειλε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών ταξί και τα συνακόλουθα προβλήματα που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή

Η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης κινητοποίησης των οδηγών ΤΑΞΙ έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλές επιχειρήσεις.

Το πλήγμα που δέχονται είναι τεράστιο και σε ορισμένες περιπτώσεις ανεπανόρθωτο λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Επιπλέον, γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε στην ακμή της τουριστικής περιόδου και η δυσφήμιση που έχει υποστεί η Ελλάδα μέσα από τις εικόνες που μεταδίδουν τα τοπικά, εθνικά και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, με τους ταλαιπωρημένους και δυσαρεστημένους τουρίστες, δυναμιτίζει την προσπάθεια για ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, του μόνου που διατηρεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Κύριε Υπουργέ

Είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα και, μέσα από διαλογική συζήτηση με τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις δυνατότητες άσκησης του επαγγέλματός τους.

Δεν υπάρχουν περιθώρια αντοχής της τοπικής οικονομίας, σε μια παρατεταμένη απεργιακή κινητοποίηση τέτοιας μορφής και έντασης, η οποία αναπόφευκτα προκαλεί αλλεπάλληλες και δυσβάστακτες επιπτώσεις σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ αλλά διαφωνούμε με τον τρόπο διεκδίκησης και τις πρακτικές που ακολουθούνται, οι οποίες αποβαίνουν σε βάρος των άλλων επαγγελματικών κλάδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook