Τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2015-2016 παρουσίασε το Μουσικό σχολείο Χανίων:

24-9-2015   Παρουσίαση στην Αίθουσα πολλαπλών του Μουσικού Σχολείου
Παρουσίαση του οργάνου Κόντρα Μπάσο  από τον καθηγητή κ. Πολυχρονάκη Γιάννη

08-11-2015  Εκδήλωση στην Αίθουσα “Βλησίδης” 
Εκδήλωση του Δήμου Χανίων για την πολυπολιτισμικότητα.
Συμμετείχε το σύνολο κλασικής κιθάρας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Παπουτσάκη Μαρία και φωνητικό σύνολο με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νικολουδάκη Γεωργία.

10-11-2015  Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus έπειτα από πρόσκληση του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων που συμμετείχε. 
Στην εκδήλωση υποδοχής μαθητών και καθηγητών από Πορτογαλία και Τουρκία, πήραν μέρος το σύνολο παραδοσιακών οργάνων με υπεύθυνους καθηγητές τους: κ. Στεφανίδη Δημήτρη, Μαντινάο Μίλτο και η κ. Σουβατζή Νικόλ ως υπεύθυνη εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Συμμετοχή και διάκριση μαθητή του Μουσικού Σχολείου

Ο μαθητής Σημαντηράκης Ιωάννης της Β΄ Λυκείου του σχολείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Euroscola, υπό την εποπτεία της φιλολόγου κας Βλαχάκη Παρασκευής, συμμετείχε στον μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης με θέμα «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πώς μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;» όπου κατέλαβε την 5η θέση στο νομό Χανίων. 
Η διάκριση αυτή  δίνει στο μαθητή μας τη δυνατότητα να συμμετέχει σε σχετική ημερίδα Euroscola, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στις 5 Φεβρουαρίου 2016. 

26-11-2015  Ρεσιτάλ τραγουδιού στην Αίθουσα πολλαπλών του Μουσικού Σχολείου
Ρεσιτάλ τραγουδιού με τη Σάρα Παπαδοπούλου Soprano και τον πιανίστα Περάκη Νίκο.

10-12-2015  Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων
Έπειτα από πρόσκληση της Αντιδημάρχου πολιτισμού κ. Περράκη Βαρβάρας, συμμετείχε το σχολείο στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με χορωδία και οργανικό σύνολο, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Βαϊγκούση Βαγγέλη.

16-12-2015 Επίσκεψη της κ. Φουσκάκη Μαρίας, συνεργάτιδας του καθηγητή Πανεπιστημίου Ηρακλείου κ. Χανιωτάκη Νικολάου, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “Chain reaction” που συμμετέχει το σχολείο μας με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Ανδρεδάκη Γιώργο και την κ. Χαλακατεβάκη Ειρήνη.

18-12-2015  Συναυλία, στην αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Κ.Α.Μ.
Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου, με διάφορα σύνολα, υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.
Παρευρέθηκαν:
Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας Αναστ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης παιδείας κ. Σημαντηράκης Παν.
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Κονταξάκης Ευτύχης
Η Πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ κ. Αμαλία Κοτσάκη  και πλήθος κόσμου.

21-12-2015  Ενημέρωση, Αίθουσα πολλαπλών του Μουσικού Σχολείου
Ενημέρωση των μαθητών του Λυκείου σχετικά με το τμήμα Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τον καθηγητή του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου κ. Κυριακάκη Γιώργο.

23-12-2015  Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις: 
Στο 11ο Δημοτικό σχολείο, στο Κέντρο Μέριμνας Ανηλίκων και στο 17ο Δημοτικό σχολείο Χανίων,  Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με ομάδα μαθητών και υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Στεφανίδη Δημήτρη και κ. Πιλαφά Παναγιώτα.

24-12-2015  Κάλαντα στην πόλη των Χανίων
Ομάδα από 25 περίπου μαθητές όλων των τάξεων, έψαλαν τα κάλαντα σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Τράπεζες, Οργανισμούς στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης των Χανίων, για φιλανθρωπικό σκοπό, με συνοδό τον καθηγητή κ. Μπέκιο Λάμπρο. 
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (1.144 €) δόθηκαν τα μισά στους “Γιατρούς του κόσμου” και τα άλλα μισά στο “ΚΗΦΑΑΜΕΑ”. 

17-02-2016  Διδακτική επίσκεψη στο ΕΚΦΕ
Η Α΄ Λυκείου με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ανδρεδάκη Γιώργο.

24-02-2016  Παρουσίαση, Αίθουσα  πολλαπλών του Μουσικού Σχολείου 
Οι καταξιωμένοι μουσικοί Haik Yazdjian και Αναστάσιος Πούλιος, επισκέφτηκαν και παρουσίασαν τα μουσικά όργανα Ούτι και Κανονάκι στους μαθητές και εξήγησαν τον τρόπο παιξίματος και κουρδίσματος των οργάνων καθώς και ορισμένα ιστορικά στοιχεία σχετικά με αυτά. Στη συνέχεια παρουσίασαν συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς τους.

25-02-2016 μέχρι 1-03-2016  Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο
Στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού – Επιστημονικού Προγράμματος “Καλές Πρακτικές στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών  με Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Σχολική Εκπαίδευση”, πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και καθηγητών στην Πάφο, με 7 μαθητές από την Α΄ Λυκείου και 7 μαθητές από τη Β΄ Λυκείου του σχολείου, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Ανδρεδάκη Γιώργο και την κ. Χαλακατεβάκη Ειρήνη.

27-02-2016  Εκδήλωση,  υπαίθριος χώρος στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου
Στα πλαίσια της “Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού” ,  που διοργάνωσε η Ένωση γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Χανίων, το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΕΚΗΧ – ΚΑΜ και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στο Κ.Α.Μ.,  το Σύνολο Μουσικής Έκφρασης του σχολείου μας παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα με έργα από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο  με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Βαϊγκούση Βαγγέλη. Συμμετείχαν επίσης οι καθηγητές:  κ. Κολέτσα Δανάη και  κ. Στεφανίδης Δημήτρης.

16-03-2016  Συναυλία, Αίθουσα πολλαπλών του Μουσικού Σχολείου
Συναυλία με το σύνολο ξύλινων πνευστών (φλάουτο με ράμφος) “Con brio” υπό την διεύθυνση της κ. Μαλεκάκη Άννας.

19-03-2016  Συμμετοχή σε εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο  του  Ιστιοπλοϊκού  Ομίλου  Χανίων
Στα πλαίσια της γιορτής Γαλλοφωνίας που διοργάνωσε ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων, συμμετείχε το “φωνητικό σύνολο ευρωπαϊκής μουσικής” του σχολείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νικολουδάκη Γεωργία.

27-03-2016 Συναυλία, Αίθουσα πολλαπλών  Μουσικού Σχολείου Κυριακή ώρα 19:00
Συναυλία με το σύνολο αρχαρίων μαθητών κιθάρας, σόλο και ντουέτα κλασικής κιθάρας μαθητών του σχολείου, με υπεύθυνους καθηγητές τους: κ. Παπουτσάκη Μαρία, κ. Σουβατζή Νικόλ και κ. Μπέκιο Λάμπρο.

28-03-2016  Παρουσίαση, Αίθουσα πολλαπλών του Μουσικού Σχολείου
Μάθημα ινδικών κρουστών, για τους μαθητές του Λυκείου μόνο, με τον κ. Λάιο Σάκη.

02-04-1016  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Chain Reaction  στο Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου
Συμμετοχή των μαθητών της Α΄ Λυκείου σε συνέδριο στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “Chain reaction”  στο Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου τμήμα Χημείας, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Ανδρεδάκη Γιώργο και την κ. Χαλακατεβάκη Ειρήνη.
Η ομάδα “Διαστημικά λουλούδια”, κέρδισε την 1η θέση και επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Πανεπιστήμιο του PLOVDIV στη Βουλγαρία σε Διεθνές συνέδριο στα πλαίσια του προγράμματος “Chain reaction”. Η ομάδα που κέρδισε αποτελείται από τους μαθητές:
Διγαλάκης Νίκος, Κουνδουράκη Ευτυχία, Λουκάς-Λουκόπουλος Σωκράτης και Μπονάτος Ιωάννης. 
Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου έγινε παρουσίαση μουσικού προγράμματος από τις μαθήτριες: Κουνδουράκη Φοίβη (βιολί), Παπαδονικολάκη Μελίνα και Μαστοράκη Δάφνη (κιθάρα) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Σουβατζή Νικόλ.

04-04-2016  Τελετή υποδοχής του Γάλλου Ακαδημαϊκού Andrei Makine, στο Κ.Α.Μ
Το φωνητικό σύνολο ευρωπαϊκής μουσικής συμμετείχε στην τελετή έναρξης και υποδοχής του Γάλλου Συγγραφέα και Ακαδημαϊκού Αντρέϊ Μακίν  που διοργάνωσε ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νικολουδάκη Γεωργία.

07-04-2016  Συμμετοχή σε Μαθητικό Φεστιβάλ, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.
Συμμετοχή μαθητών του σχολείου, στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μαρινάκη Θεοχάρη. 
Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν επίσης σύνολα μουσικής με φλάουτα, βιολιά και πιάνου με υπεύθυνες καθηγήτριες τις: κ. Ρωσοπούλου Ουρ., Κολέτσα Δανάη και Θεοφάνους Ειρ. 

08-04-2016 μέχρι 12-04-2016 Συμμετοχή στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα
Η χορωδία του σχολείου αποτελούμενη από 47 μαθητές από όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου και με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νικολουδάκη Γεωργία, συμμετείχε στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στα πλαίσια του προγράμματος “Πολιτισμός μέσα από το χορωδιακό τραγούδι” και συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς την κ. Μαζοκοπάκη Αικατερίνη και την κ. Παπουτσάκη Μαρία. 
Η χορωδία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και κατέλαβε την υψηλότερη θέση.

13-04-2016 Συμμετοχή σε συναυλία  στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, ώρα 20:00
Συμμετοχή στη συναυλία παραδοσιακής μουσικής για τα 25 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου με ομάδα παραδοσιακού συνόλου μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων  και υπεύθυνους καθηγητές τους: κ. Κοκκαλάκη Βασίλη, κ. Μαντινάο Μίλτο και κ. Λύκο Παντελή. 

16-04-2016  Συναυλία, Αίθουσα πολλαπλών του Μουσικού Σχολείου,  ώρα 19:00
Συναυλία αρχαρίων μαθητών του σχολείου, φλάουτων, βιολιών, πιάνων και ευρωπαϊκής ορχήστρας, με υπεύθυνους καθηγητές τους: κ. Ρωσοπούλου Ουρανία, κ. Κολέτσα Δανάη, κ. Πασχάλη Χριστίνα, κ. Κόλλια Ειρήνη και  κ. Πολυχρονάκη Γιάννη. 

18-04-2016  “ ΕΟΡΤΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ “  στο Θεατρικό Σταθμό στο Ηράκλειο  
Συμμετοχή στην καθιερωμένη συνάντηση των τριών Μουσικών σχολείων Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου)  “ΕΟΡΤΙΑ”  με τη χορωδία ευρωπαϊκής μουσικής του σχολείου μας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νικολουδάκη Γεωργία και το σύνολο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ντόβα Άρη. 

19-04-2016  Συμμετοχή σε μαθητικό φεστιβάλ, Αίθουσα θεάτρου “Βλισήδης”  (πρωί)
Συμμετοχή ομάδας μαθητών στο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα “Η σημασία της μουσικής στην αρχαία ελληνική φιλοσοφική σκέψη” με υπεύθυνες καθηγήτριες τις: κ. Λουλαδάκη Αργυρώ, κ. Πιλαφά Παναγιώτα και κ. Νικολουδάκη Γεωργία. 

19-04-2016  Συναυλία, αίθουσα θεάτρου Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων  (βράδυ) 
Συναυλία Μουσικών Συνόλων του Μουσικού σχολείου Χανίων, με τα εξής σύνολα:
Πιάνο για έξι χέρια  με υπεύθυνη καθηγήτρια την  Θεοφάνους Ειρήνη
Δύο σύνολα κιθάρας με υπεύθυνους καθηγητές τους: κ. Μπέκιο Λάμπρο και κ. Σουβατζή Νικόλ.
Σύνολο “Nuggets” με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ρωσοπούλου Ράνια και 
Χορωδία ευρωπαϊκής μουσικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νικολουδάκη Γεωργία. 

Παρευρέθηκαν:
Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας Αναστ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Σημαντηράκης Παν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος  κ. Καλογερής Νικ.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Κονταξάκης Ευτύχης 
Η εκπρόσωπος του Ελληνογαλλικού Ινστιτούτου Κα Τζίνα Παυλάκη και πλήθος κόσμου.

23-04-2016 Τελετή Έναρξης Minoan Cup,  Γήπεδο Κολυμβαρίου  ώρα 05:30 μ.μ.
Σύνολο παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής με υπεύθυνους  καθηγητές τους κ. Μίλτο Μαντινάο και Βασίλη Κοκκαλάκη, πλαισίωσε την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του Minoan Cup, το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 και ώρα 05:30 μ.μ. στο Γήπεδο Κολυμβαρίου Δ. Πλατανιά Χανίων.

07-05-2016 Τελετή Έναρξης Μαραθωνίου Κρήτης Πλ. Δημοτικής Αγοράς ώρα 20:30
Σύνολο έντεχνης μουσικής με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Βαϊγκούση Βαγγέλη, πλαισίωσε με πρόγραμμα έντεχνης Ελληνικής μουσικής, την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του 1ου Μαραθωνίου Κρήτης, το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και ώρα 20:30 στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

09-05-2016 & 10-05-2016 Διεθνές Συνέδριο Express Youself στο Plodvic της Βουλγαρίας
Το Μουσικό Σχολείο Χανίων εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Συνέδριο Express Yourself στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Chain Reaction. Το συνέδριο έλαβε χώρα το διήμερο από 9 ως 10 Μαΐου 2016, στο Plovdiv Βουλγαρίας.  Στο συνέδριο, που αφορούσε την διάδοση της διερευνητικής μάθησης, συμμετείχαν ομάδες καθηγητών και μαθητών από 12 χώρες.

17-06-2016  Συναυλία, κινηματογράφος  “ΚΗΠΟΣ”  ώρα 9:00 μ.μ.
Συναυλία Μουσικών Συνόλων του Μουσικού σχολείου Χανίων, με τα εξής σύνολα:
Σύνολο παραδοσιακής μουσικής με υπεύθυνους καθηγητές τους: κ. Κοκκαλάκη Βασίλη, κ. Λύκο Παντελή  και κ. Μαντινάο Μίλτο.
Σύνολο έντεχνης μουσικής με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Βαϊγκούση Βαγγέλη
Σύνολο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ντόβα Άρη
Σύνολο έκφρασης και δημιουργίας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις: κ. Ρακοπούλου Γεωργία και κ. Πιλαφά Παναγιώτα.
Σύνολο μουσικής δωματίου με υπεύθυνες καθηγήτριες τις: κ. Πιλαφά και κ. Κολέτσα Δανάη.
Ορχηστρικό σύνολο συμφωνικής μουσικής με υπεύθυνους καθηγητές τους: κ. Ντόβα Άρη, κ. Κολέτσα Δανάη και κ. Νικολουδάκη Γεωργία. 
Παρευρέθηκαν:
Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας Αναστ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Σημαντηράκης Παν.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Κονταξάκης Ευτύχης 
Η εκπρόσωπος του Ελληνογαλλικού Ινστιτούτου Κα Τζίνα Παυλάκη και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook