Αύριο Τρίτη αναχωρούν τρία αεροσκάφη C-130 για την Αλεξάνδρεια προς επαναπατρισμό όσων Ελλήνων πολιτών το επιθυμούν όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εξωτερικών.

Την επιχείρηση επαναπατρισμού θα συντονίσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος θα επιβαίνει του πρώτου αεροσκάφους που θα αναχωρήσει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean προς Κάιρο ενώ είχε προγραμματιστεί και μία της Olympic, καθώς το αεροδρόμιο δεν έχει κλείσει.

Στην Αλεξάνδρεια οι Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν ανέρχονται σε 200.

Στην παροικία του Καΐρου, λιγότεροι είναι οι ομογενείς που ανησυχούν. Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής, δήλωσε ότι προς το παρόν μόνο έξι εκπαιδευτικοί και όχι περισσότεροι από δέκα πάροικοι έχουν εκφράσει επίσημο αίτημα να επαναπατριστούν.

Τα γραφεία και των δύο ελληνικών κοινοτήτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια παραμένουν ανοικτά, στο πλαίσιο των ωρών που επιτρέπει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, για να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει για τους παροίκους.

Οι Έλληνες σε όλη την Αίγυπτο υπολογίζονται σε 2.500, είτε οικογένειες με ρίζες στη χώρα είτε επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook