Τη γερμανική στρατηγική κινεζοποίησης των μισθών μέσω της μαζικής εισροής προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ε.Ε. κατήγγειλε χθες 4/7/2016 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για την δήθεν ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής “έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι η επιχείρηση ένταξης προσφύγων και μεταναστών οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, μείωση μισθών και διάλυση του κοινωνικού κράτους. Όταν πέρυσι, Επιτροπή σοφών της Γερμανίας, πρότεινε να διαμορφωθούν μισθοί πείνας, δήθεν για να ενταχθούν καλύτερα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εισέρχονταν μαζικά στη Γερμανία, είχε ως στόχο την κινεζοποίηση των μισθών στην ΕΕ”.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: “Όσο οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία δεν μπορεί να γίνει ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην αγορά εργασίας. Γι’ αυτό έχω ζητήσει στις ρήτρες κατανομής προσφύγων μεταξύ κρατών μελών, να υπολογίζεται, εκτός από το ΑΕΠ και τον πληθυσμό, τόσο  ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας όσο και το ύψος της ανεργίας”.

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς παρατήρησε: “Επίσης, πραγματική ενσωμάτωση σημαίνει αποδοχή και σεβασμός του συνταγματικού πλαισίου και των νόμων του κράτους υποδοχής και εγκατάλειψη διάφορων απαρχαιωμένων κοινωνικών πρακτικών και αντιλήψεων. Δυστυχώς τα θέματα αυτά δεν τα θίγει η Έκθεση παραμένοντας σε ιδεοληψίες και επιπολαιότητα. Αυτό έχει ήδη προκαλέσει ένα Brexit. Να δούμε τι θα γίνει για να αλλάξει ρότα η ΕΕ”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook