Μια ευχάριστη είδηση έλαβε  σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, στο πλαίσιο συνεργασίας που είχε με τον κ. Φρεντ Φηταμ από τα Κέντρα Αγγλικής Γλώσσας «Ασημένια Φήταμ».   Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση που απέσπασαν οι μαθητές των εν λόγω φροντιστηρίων, οι οποίοι  συμμετέχουν στην «Ομάδα Εθελοντών Anti-bullying» και δραστηριοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με την ενεργή υποστήριξη της οικογένειας Φήταμ και των συνεργαζόμενων καθηγητών τους, σε πρωτοβουλίες κατά του Bullying.  

H συγκεκριμένη διάκριση, αφορά τη συμμετοχή της Ομάδας  σε διεθνές  πρόγραμμα που υλοποιεί κάθε χρόνο  η βρετανική, μη κερδοσκοπική οργάνωση  “Diana Award”, στη μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα και τελεί υπό την αιγίδα των γιών της Γουίλιαμ και Χάρυ καθώς και του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντεϊβιντ Κάμερον.  Οι δράσεις, λοιπόν, που υλοποίησαν οι μαθητές των Κέντρων Φήταμ  κατά του Bullying, αξιολογήθηκαν από τη βρετανική  επιτροπή και κρίθηκαν άξιες επαίνου. Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω φροντιστήριο είναι το μοναδικό σχολείο στη χώρα μας που αξιώθηκε αυτή της τιμητικής διάκρισης, την οποία θα παραλάβει στο πλαίσιο ειδικής τελετής, υπογεγραμμένη από τον  Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.  Στους συμμετέχοντες μαθητές θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα, το οποίο θα τους επιτρέπει, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή τους, ισοβίως, σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, εκδηλώσεις και  φεστιβάλ  που θα διοργανώνονται στην Ελλάδα  και το εξωτερικό από την οργάνωση “Diana Award”.  

Με την ευκαιρία εορτασμού της Ημέρας κατά του Bullying, την οποία θέσπισε η συγκεκριμένη οργάνωση για την 5η Ιουλίου κάθε χρόνου, με σύνθημα Stand up Bullying»,  η διοίκηση και οι εκπαιδευτές των Κέντρων Αγγλικής Γλώσσας Φήταμ,  διοργάνωσαν την π. Τρίτη 5/7/2016, μια μικρή τελετή για να ανακοινώσουν στους μαθητές τους την  ευτυχή  εξέλιξη της προσπάθειάς τους. Επειδή ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, παρά την επιθυμία του να παραστεί στην γιορτή, χρειάστηκε να αναχωρήσει για υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα, ο κ. Φρεντ Φήταμ είχε την ευγένεια να του ζητήσει ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα  του προς τα παιδιά, το οποίο θα προβάλλονταν στη γιορτή ανακοίνωσης αυτής της διάκρισης. 

Παράλληλα, πρότεινε στον κ. Μαρινάκη να γίνει επίτιμο Μέλος της «Ομάδας Εθελοντών Anti-bullying», προσφέροντας του και το ανάλογο μπλουζάκι που φέρει το επίσημο σύνθημα της Ομάδας. Ο Δήμαρχος δέχθηκε με χαρά, μια και δεν ήταν δυνατή η φυσική του παρουσία στην εκδήλωση,  και το θερμό συγχαρητήριο μήνυμα του να στείλει στα παιδιά και τον τίτλο του επίτιμου μέλους της ομάδας τους.       

Με την ευκαιρία, κατάθεσε δια ζώσης τα συγχαρητήριά του στον κ Φήταμ για τη συλλογικότητα, την εργατικότητα, τον προσεκτικό σχεδιασμό και την αποτελεσματική δραστηριότητα των μαθητών και συνεργατών του, στοιχεία που εξασφάλισαν την υψηλή αυτή διάκριση στα παιδιά της πόλης μας, η οποία δοκιμάστηκε με τον πιο επώδυνο τρόπο, στο παρελθόν με την περίπτωση του αδικοχαμένου νέου μας Βαγγέλη Γιακουμάκη.   Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, γίνονται σοβαρές προσπάθειες από πολλούς φορείς του Ρέθυμνο ενάντια στον εκφοβισμό και χαίρεται που μία εξ’ αυτών έτυχε διεθνούς αναγνώρισης σε μια εποχή που, ειδικά στη χώρα μας,  το ζητούμενο είναι οι υγιείς δράσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής,  πολύ δε  περισσότερο, στον ευαίσθητο  χώρο της Παιδείας.     

Εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να συνοδεύσει τους μαθητές στην τελετή απονομής της διάκρισης προκειμένου να είναι δίπλα τους για να τους  συγχαρεί και  να τους διαβεβαιώσει ότι ο Δήμος Ρεθύμνης θα ενισχύσει με κάθε δυνατό και θεμιτό τρόπο τη συνέχιση της ωραίας δράσης τους. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook