Η δημοτικότητα της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2006, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες.

Η δημοσκόπηση καταγράφει ότι μόλις το 36% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε την καγκελάριο εάν είχε να επιλέξει ανάμεσα στην Μέρκελ και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, από 39% την περασμένη εβδομάδα και 60% το 2008.

Η Μέρκελ, η οποία θεωρείτο επί μακρόν μια από τις δημοφιλέστερες πολιτικούς στη Γερμανία, διατηρεί ισχνό προβάδισμα, μόλις μιας ποσοστιαίας μονάδας, έναντι του Στάινμαϊερ, τον οποίο κέρδισε στις εκλογές του 2009, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Είναι η μικρότερη διαφορά ανάμεσά τους που καταγράφεται από το Ινστιτούτο Forsa στην δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Η Μέρκελ δέχεται έντονες επικρίσεις τους τελευταίους μήνες μετά τη στροφή 180 μοιρών που έκανε όσον αφορά την πολιτική της στο ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας αλλά και τις έριδες στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού για το ζήτημα των περικοπών φόρων.

Οι χειρισμοί της στην προσπάθεια αντιμετώπισης των κρίσεων χρέους στην ευρωζώνη επικρίθηκαν επίσης.

Στην ερώτηση εάν θα επέλεγαν την Μέρκελ ή τον Πέερ Στάινμπρικ, το 39% όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση επέλεξαν την καγκελάριο και το 37% τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο οποίος πιστώνεται την έξοδο της χώρας από τη χειρότερη μεταπολεμική ύφεση που αντιμετώπισε η οικονομία της.

Ούτε ο Στάινμαϊερ ούτε ο Στάινμπρικ έχουν δηλώσει δημόσια ότι προτίθενται να διεκδικήσουν την καγκελαρία στις εκλογές του 2013, αλλά θεωρούνται αμφότεροι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για το χρίσμα του SPD.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook