Εκατοντάδες πολίτες που είχαν κατακλύσει ασφυκτικά το Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκη χειροκρότησαν θερμά τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου σε μια ξεχωριστή συναυλία αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο. Ήταν μια επιτυχημένη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της Μικτής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου όπου ακούστηκαν σπουδαία τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου μελοποιημένα από τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλο, Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιάννη Μαρκόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο κ.α. που ερμήνευσαν με μεγάλη επιτυχία ο Μπάμπης Γαργανουράκης και ο Γιάννης Κασσωτάκης.

Τους καλλιτέχνες αλλά και τους εκατοντάδες παραβρισκόμενους καλωσόρισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του Μάνου Ελευθερίου ευχαριστώντας παράλληλα τους Μπάμπη Γαργανουράκη, Γιάννη Κασσωτάκη, τους  συμμετέχοντες καλλιτέχνες, τη Λένα Χατζηγεωργίου, και τα μέλη της Μικτής Χορωδίας της ΠΕ Ηρακλείου. 


Μάλιστα σε γιγαντοοθόνη έγινε προβολή video αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου και θα του σταλεί τιμητική πλακέτα της Περιφέρειας για την προσφορά και το έργο του στον πολιτισμό. Ο Μάνος Ελευθερίου που θα ήθελε πολύ να είναι παρόν στη συναυλία, για λόγους ανειλημμένους δεν κατέστει δυνατόν να είναι παρόν και  διαβάστηκε σύντομος θερμός χαιρετισμός του προς τους Κρητικούς εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στη Περιφέρεια και τους καλλιτέχνες για την συναυλία αφιέρωμα στο πρόσωπο του. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης απένειμε πλακέτα στον Κρητικό καλλιτέχνη Μπάμπη Γαργανουράκη για τη συνεργασία του με τον Μάνο Ελευθερίου.