Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την  απόφαση της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ κας Μαυρομάτη με την οποία βοηθός θαλάμου μετακινείται από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στην Κεντρική Υπηρεσία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Γραφείο Πρωτοκόλλου. εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Η μετακίνηση αυτή η δεύτερη κατά σειρά, αφού σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων είχε προηγηθεί μετακίνηση νοσηλεύτριας προς άλλο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

“Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή μονομερούς μετάταξης νοσηλευτικό από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου προς άλλο Νοσοκομείο,ακόμα μια κυβερνητική απόφαση μετακίνησης αποδυναμώνει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Με απόφαση της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ κας Μαυρομάτη με αρ.πρωτ. 9307/8-7-16 συναδέλφισσα του κλάδου ΥΕ Βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό/β.  Θαλάμου μετακινείται για 3 μηνες (ουσιαστικά για 6 μέχρι τέλος του χρόνου) από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στην Κεντρική Υπηρεσία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Γραφείο Πρωτοκόλλου. 
Η μετακίνηση  προφανώς γίνεται (και αυτή) για λόγους προσωπικής εξυπηρέτησης  (ρουσφέτι), αφού η μετακινούμενη υπάλληλος κατοικεί στο Ηράκλειο. Η απόφαση  προκαλεί αποδυνάμωση του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου σε μία δύσκολη περίοδο, που για να δίδονται άδειες  αναγκάζεται το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας να δουλεύει με ένα ρεπό την εβδομάδα ή χωρίς καθόλου ρεπό και με εξαντλητικά προγράμματα εργασίας (Πρωί – νύχτα, απόγευμα πρωί νύχτα κλπ). Προφανώς αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα την ηγεσία της 7ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας…
Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη ρουσφετοκρατική τακτική της σημερινής κυβέρνησης (όπως και των προηγούμενων) στο θέμα των μετατάξεων – μετακινήσεων προσωπικού και διατυπώνουμε ξανά την πρόταση μας για τη θέσπιση ενός διαφανούς και αξιοκρατικού συστήματος μετατάξεων – μετακινήσεων προσωπικού με μόρια ανάλογα με τα κοινωνικά κριτήρια, την προϋπηρεσία κλπ και  με πρόβλεψη για αυτόματη αναπλήρωση των κενούμενων θέσεων με νέες προσλήψεις.
Καταγγέλλουμε επίσης τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του  Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με μονομερείς μετακινήσεις προσωπικού και καλούμε τους τοπικούς φορείς να εκφράσουν τη διαμαρτυρίας τους και να απαιτήσουν μαζί με εμάς την ενδυνάμωση και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Το επόμενο διάστημα το Δ..Σ. του συλλόγου μας θα λάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή, της συλλογικής υπεράσπισης  και διεκδίκησης για την πλήρη  και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε συνεργασία με την  τοπική κοινωνία και τους φορείς της.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook