Άλαλη έχει μείνει όλη η κοινωνία της FL2 από τη νίκη του Πλατανιά στη Ριζούπολη με το επικό 3-0 επί του Απόλλωνα. Ο Πλατανιάς ταπείνωσε την ιστορικότερη ομάδα της κατηγορίας ενώ παράλληλα συνεχίζει την καταπληκτική του πορεία προς το μεγάλο όνειρο της ανόδου. Συμμάχους σε αυτή έχει τους αριθμούς που επιβεβαιώνουν ότι το συγκρότημα του Καβακά μπορεί να φτάσει μέχρι το φινάλε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Καταρχήν οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας δεχτεί μόλις και με τα βίας 9 γκολ σε 17 αγώνες (το 18ο ήταν μόνο για τα χαρτιά). Περίπου δηλαδή ένα γκολ ανά δυο παιχνίδια. Τα 6 μάλιστα από τα 9 τα είχε δεχθεί στις πρώτες 6 αγωνιστικές. Έκτοτε ο Λιούρδης νικήθηκε μόλις 3 φορές! Χαρακτηριστικό είναι δε, ότι ο Πλατανιάς δυο γκολ σε ένα αγώνα έχει δεχθεί μόνο από τη Ρόδο, ενώ σε εννέα ματς κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Χάρις στην εκπληκτική του άμυνα έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων με +13 γκολ, μπροστά από Κόρινθο και Παναχαϊκή που έχουν +10. Επίσης διαθέτει την 4η καλύτερη επίθεση με 22 γκολ, μόλις 2 λιγότερα από τις πιο παραγωγικές Κόρινθο και Παναχαϊκή.

Το Μάλεμε είναι η τρίτη πιο δυνατή έδρα της κατηγορίας, πίσω από τα Ψαχνά και το γήπεδο Διαγόρας. Ο Πλατανιάς έχει μάζεψε εντός οίκου του 20 πόντους έναντι 23 του Ηρακλή και της Ρόδου.

Παράλληλα τη Κυριακή με το 0-3 επί του Απόλλωνα ο Πλατανιάς έγινε η πρώτη ομάδα του ομίλου που κερδίζει εκτός έδρας με τέτοιο σκορ (και σε τι ματς), ενώ έγινε η τρίτη ομάδα φέτος που σκοράρει τρις, μακριά από το σπίτι της. Είχαν προηγηθεί η Παναχαϊκή (1-3 το Ρουφ) και η Κόρινθος (2-3 τον Κεραυνό) που το έκανε για δεύτερη φορά τη περασμένη αγωνιστική στα Χανιά.

Στην εξίσωση προσθέστε αν θέλετε ότι η Χανιώτικη ομάδα υποχρέωσε τον Απόλλωνα στην πρώτη του ήττα έπειτα από 8 αγώνες που μετρούσε έξι νίκες και δυο ισοπαλίες, αλλά και ότι έχει βάλει τρία γκολ στη Παναχαϊκή και έχει βγάλει διπλό μέσα στο Αίγιο.

Αν μετά από αυτά ακόμα κάποιος παραμένει δύσπιστος, τότε δεν έχουμε (προς το παρών) άλλα επιχειρήματα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook