Ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησε το 4ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας.

247 σκακιστές από 30 χώρες ανάμεσα στους οποίους οι 51 τιτλούχοι δίνουν και το στίγμα της εξαιρετικής αυτής διοργάνωσης.

Η τελετή έναρξης του 4ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου Καντάνου – Σελίνου κ. Δερμιτζάκη Γιώργου ο οποίος καλωσορίζοντας όλους τους παίκτες τόνισε τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος έτσι ώστε αυτή η κορυφαία εκδήλωση όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να αναβαθμίζεται συνεχώς. Επίσης μίλησε για την παράδοση φιλοξενίας που έχει ο όμορφος αυτός τόπος έτσι ώστε παίκτες και συνοδοί να περάσουν αξέχαστα και επιστρέφοντας στις χώρες τους να γίνουν οι μελλοντικοί πρεσβευτές της Παλαιόχωρας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Μανόλης Παπαδογιάννης αφού ευχαρίστησε το Δήμο για την άψογη συνεργασία που υπάρχειγεγονός που συνέβαλε έτσι ώστε το τουρνουά αυτό να αναδειχτεί σαν ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χώρας μας, τόνισε τη σπουδαιότητα τέτοιων αθλητικών εκδηλώσεων που θεωρούνται και από τις καλύτερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού συμβάλλοντας σημαντικάστην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καντάνου -Σελίνουκήρυξε την έναρξη του τουρνουά κάνοντας μία συμβολική κίνηση στην πρώτη σκακιέρα, που αγωνιζόταν ο Ινδός GMSandipanGuptaμε τον Γερμανό KothsPeter.

Αγωνιστικά τώρα η πρώτη μέρα κύλησε χωρίς εκπλήξεις και τα φαβορί όλα εύκολα ή δύσκολα επικράτησαν των αντιπάλων τους. Τη χτεσινή μέρα είχαμε διπλό γύρο και αναλυτικό αφιέρωμα θα υπάρχει στην αυριανή στήλη.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά από τις 17:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει. Το τουρνουά καλύπτεται στο Διαδίκτυο από τον ιστοτόποwww.chaniachess.gr, με κάθε σχετική πληροφορία (αποτελέσματα, βαθμολογίες, κληρώσεις, παρτίδες) αλλά και οπτικό υλικό.

Διοργανωτές αυτής της μεγάλης σκακιστικής σύναξης, από τις ισχυρότερες και μαζικότερες του είδους της στην Ελλάδα, είναι ο Δήμος ΚαντάνουΣελίνουκαι ο Σκακιστική Ακαδημία Χανίων με συνδιοργανωτήτην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Εξαιρετικά πολύτιμη φέτος για την πραγματοποίηση του τουρνουά ήταν η συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου, που παρά των οικονομικών δυσκολιών στάθηκε δίπλα στη διοργάνωση – Κεντρικοί χορηγοί: ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ ΦΩΤΟΣ Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ Α.Ε., Χορηγοί:  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΒΕΧ, Ηλεκτρικά Σκορδυλάκης, Σύλλογος Ξενοδόχων Παλαιόχωρας, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλαιόχωρας , Σύλλογος Επαγγελματιών Παλαιόχωρας και Βλησίδης Μάρκετ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook