Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη σύνοδος της ευρωζώνης η οποία αναμένεται να καταλήξει σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, η σύνοδος ξεκίνησε στις 13:35 (14:35 ώρα Ελλάδας).

«Το γεύμα εργασίας μόλις ξεκίνησε», ανέφερε σε μήνυμα στο λογαριασμό του.

Επικρατέστερο σενάριο για την λύση του προβλήματος του χρέους φαίνεται να είναι η επαναγορά ομολόγων, η επιμήκυνση ορισμένων εξ αυτών αλλά και η εγγυήσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως ακόμη και σε περίπτωση επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας θα συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα στηρίζοντας με ρευστότητα το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η Α. Μέρκελ για τις πιθανότητες να ολοκληρωθεί σήμερα στη σύνοδο των κρατών-μελών της ευρωζώνης το δεύτερο σχέδιο σταθεροποίησης της Ελλάδας ενώ στη σύνοδο θα μετέχουν ο Γιώργος Προβόπουλος και ο Βασίλης Ράπανος.

Συγκεκριμένα από την ελληνική πλευρά θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που δέχθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Επίσης, στις Βρυξέλλες είναι ήδη από την Δευτέρα το βράδυ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα παρευρεθεί και στην Σύνοδο Κορυφής.

Κατά την προσέλευση της η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι: «Έχουμε σήμερα μια σύνοδο της ευρωζώνης, στην οποία πρόκειται να γίνει πραγματικότητα ένα συμπληρωματικό πακέτο για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους σε συγκεκριμένες χώρες. Νομίζω ότι μπορούμε να αποφασίσουμε για ένα νέο πρόγραμμα (βοήθειας) για την Ελλάδα», το οποίο «θα αντιμετωπίζει τη ρίζα των προβλημάτων».

«Αυτό σημαίνει ότι η βιωσιμότητα του χρέους πρέπει να βελτιωθεί και ότι η ανταγωνιστικότητα, πάνω απ’ όλα, πρέπει να αυξηθεί» στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook