Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ταξί και σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως δημοσιεύει το protothema, οι ιδιοκτήτες ταξί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, προχώρησαν στην κατάληψη των εκδοτηρίων εισιτηρίων στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, αφού προηγουμένως συνεπλάκησαν με τους υπαλλήλους, οι οποίοι αντιστάθηκαν.

Με την κατάληψη των εκδοτηρίων οι τουρίστες μπαίνουν στους χώρους του Παλαιού Φρουρίου ελεύθερα. Ταυτόχρονα, ενημερώνονται από τους ιδιοκτήτες ταξί για τους λόγους των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ωστόσο, από το πρωί παραμένει κλειστό και μεγάλο τμήμα του λιμανιού της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα σε αποκλεισμό της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων έχουν προχωρήσει από τις 8 το πρωί οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν και στο νησί τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με το corfupress.gr  εκατοντάδες ταξί με τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς τους συγκεντρώθηκαν στις προβλήτες του Κεντρικού Λιμανιού της  Κέρκυρας συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Γ. Ραγκούση για την επικείμενη οικονομική τους καταστροφή, αν ισχύσει με τους όρους που ανακοινώθηκαν η απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.