Ενα φεστιβάλ γεμάτο χορό ξεκινάει στις 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 του ίδιου μήνα.Πρόκειται για ενα διεθνώς αναγνωρισμένο φεστιβάλ με επισκέπτες απο ολοκληρη την Ευρώπη.Είναι η 6η διαδοχική χρονιά που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Σύγχρονου Χορού «Συν-Κίνηση» και τον Δήμο Χανίων, υποστηρίζεται από το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και έχει καταφέρει να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα του είδους του στη χώρα.

Στο φεστιβάλ αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Bαρβάρα Περράκη που έδωσε τα συγχαρητήρια της για την προσπάθεια που καταβάλεται για την πραγματοποίηση αυτου του φεστιβαλ και τόνισε οτι ως δήμος Χανίων στηρίζει απόλυτα αυτη την προσπάθεια. Στόχος όπως  τόνισε είναι “η μεγάλη συμμετοχή των δημοτών”

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dance Days Chania, Σοφία Φαλιέρου. Η κ.Φαλιέρου ανέφερε οτι το φεστιβάλ έφερε στην πόλη των Χανίων έργα που μέχρι τότε ήταν άγνωστα στην Κρήτη.

“Το Dance Days έχει γίνει σύνθημα ζωής για πολλούς ανθρώπους και στόχος μας ειναι να φέρουμε διαφορετικές θέσεις και για την τέχνη και για τον χορό και προτάσεις ζωής σε αυτο τον τόπο”

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν περισσότεροι απο 70 χορογράφοι με μεγάλη καταξίωση στον χόρο.

Η κ.Φαλιέρου αναφέρθηκε ωστόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οσον αφορά την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης καθώς και υποδομών.

Τέλος επισήμανε οτι η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πολύ μεγάλη και όλοι δουλεύουν εθελοντικά για την πραγματοποίηση του.

Χορηγός επικοινωνίας Flashnews.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook