Σαράντα χρόνια ζωής και προσφοράς στις νέες γενιές των Ελληνοαμερικανόπουλων, συμπληρώνει φέτος το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που βρίσκεται σε γραφική τοποθεσία στο Βαρθολομιό της Ηλείας.

Το «Ιονικό Χωριό», όπως ονομάζεται η κατασκήνωση, ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβο, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος.

Κατά την παραμονή τους οι ομογενείς κατασκηνωτές συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα (πολιτιστικά, πνευματικά, εκπαιδευτικά), ενώ ξεναγούνται σε ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας, (Αρχαία Ολυμπία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Δελφοί, Αίγινα, Καλάβρυτα και Αθήνα).

Φέτος, τα 54 από τα περίπου 350 παιδιά, ήρθαν στην κατασκήνωση χάρη στις υποτροφίες του Ομογενειακού Ταμείου «Πίστη: Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό». Όπως επισημαίνει στον «Εθνικό Κήρυκα» ο διευθυντής του «Ιονικού Χωριού», π. Τζέισον Ρολ, αν δεν υπήρχαν οι υποτροφίες τα παιδιά αυτά δεν θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα, καθώς οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

«Με δεδομένη την οικονομική ύφεση κατά τα τελευταία χρόνια είδαμε μία αλματώδη αύξηση των αιτήσεων συμμετοχής. Η γενναιόδωρη χορηγία του Ταμείου «Πίστη» θα δώσει την ευκαιρία σ’ αυτά τα νέα παιδιά να συνδεθούν με τις Ελληνικές τους ρίζες και να ζήσουν την εμπειρία τους στην Ελλάδα», επισήμανε ο π. Ρολ.

Η Μαρία Αλγουϊν, εκ των ιδρυτών του Ταμείου «Πίστη» και πρόεδρος της επιτροπής υποτροφιών δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το «Ιονικό Χωριό» ήταν και εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο πρόγραμμα κατανόησης της Ελληνικής κληρονομιάς και ταυτότητας για τους Ελληνοαμερικανούς νέους.

Παράλληλα με τις υποτροφίες για το «Ιονικό Χωριό», σε ανακοινωθέν του Ταμείου «Πίστη» τονίζεται ότι θα εξακολουθήσει να χορηγεί υποτροφίες σε αποφοίτους δημοσίων και ημερήσιων Ελληνικών Σχολείων για ακαδημαϊκή αριστεία, ώστε να συμβάλλει στην κολεγιακή και πανεπιστημιακή τους μόρφωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook