Πορεία στο κέντρο της Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή το απόγευμα, φίλοι και στελέχη του μειονοτικού κόμματος «Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας με αφορμή την συμπλήρωση 21 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του, Αχμέτ Σαδίκ, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στις 24 Ιουλίου 1995.

Τα στελέχη του ΚΙΕΦ, αποδίδουν στην πορεία τους τον τίτλο «Πορεία Διεκδίκησης Δικαιωμάτων» που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης και την συνδυάζουν και με την επέτειο υπογραφής της.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δοθεί στην δημοσιότητα, προβλέπεται συγκέντρωση στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ροδόπης του ΚΙΕΦ στις 4 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το κτίριο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης, όπου και θα προβεί σε δήλωση ενώπιον των συγκεντρωμένων ο πρόεδρος του ΚΙΕΦ, Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Αμέσως μετά, θα τελεστεί μνημόσυνο στον χώρο όπου έχει ταφεί ο Αχμέτ Σαδίκ σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στις παρυφές της Κομοτηνής.

«Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί σε ειρηνικό, καλοπροαίρετο πλαίσιο και ύστερα στη τελετή μνήμης στο τάφο του αείμνηστου ηγέτη μας Ιατρού Σαδίκ Αχμέτ και έπειτα στην θρησκευτική τελετή και δείπνο στα Κεντρικά Γραφεία του ΚΙΕΦ», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί τέλος, ότι πριν λίγες μέρες κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Κομοτηνής της Χρυσής Αυγής στην αστυνομική διεύθυνση και στην Εισαγγελία Ροδόπης κατά του μειονοτικού κόμματος, με σκοπό την αποτροπή της πορείας που έχει ανακοινωθεί για την προσεχή Κυριακή στη μνήμη του ιδρυτή του.

newsbeast.gr