Πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου προκειμένου το σώμα να εγκρίνει τον απολογισμό του έτους 2015 καθώς επίσης και την έγκριση ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης του ίδιου έτους.

Κατά την τοποθέτηση του ο δήμαρχος  Ηρακλείου ενημέρωσε το σώμα ότι σήμερα το μεσημέρι εξεδόθη η προσωρινή διαταγή που αναστέλλει την απόφαση της επιστροφής των 896.000 ευρώ στο δημόσιο μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του δήμου, ο κ Λαμπρινός τόνισε ότι από την έκθεση του ορκωτού λογιστή προκύπτει η χρηστή διοίκηση και η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του δήμου.

Μάλιστα, ο κ. Λαμπρινός υποστήριξε ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες του 2015, ο δήμος Ηρακλείου κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα του, συγκριτικά με το 2014, κατά 5,5%, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η περιουσία του δήμου φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του , ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος των Ανοιχτών Οριζόντων,  Δημήτρης Αγαπάκης, υπογράμμισε ότι ο απολογισμός δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικός, ενώ πρόσθεσε ότι καταδεικνύει στοιχεία αδράνειας και αναποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις και απεντάξεις έργων.

“Θα καταψηφίσουμε τον απολογισμό” ξεκαθάρισε ο Επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών , Ηλίας Λυγερός, επισημαίνοντας ότι οι Ενεργοί Πολίτες διαφωνούν  με τις οικονομικές προτεραιρότητες της δημοτικής αρχής και με τις κοινωνικές ομάδες που εξυπηρετεί οικονομικά ο δήμος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook