Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες και εκκλήσεις, επιστρέφει στην Κρήτη μετά από ένα χρόνο και μετά από κατά καιρούς δεσμεύσεις που έπεσαν στο κενό, το μοναδικό κατάλληλο για διάσωση και έρευνα σκάφος του λιμενικού και μοναδικό πλωτό του μέσο στον Άγιο Νικόλαο, Ν/Γ 515.

Το ναυαγοσωστικό σκάφος είχε απομακρυνθεί από τον Άγιο Νικόλαο για να διατεθεί στο λιμεναρχείο Χίου που λόγω βλάβης είχε μείνει χωρίς σκάφος. Χρειάστηκε τελικά να περάσει ένας χρόνος για να λυθεί το θέμα και η Κρήτη να αποκτήσει ξανά το μοναδικό διασωστικό της σκάφος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης:

"Η Ένωσή  μας μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος (τριών μηνών) που μας είχε υποσχεθεί ο πρώην Αρχηγός Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Αθανασόπουλος Αθανάσιος ότι θα παρέχει συνδρομή στο Κ.Λ.ΧΙΟΥ,  με αλλεπάλληλες ενέργειες προσπάθησε να επιστρέψει το σκάφος στη βάση του ξεκινώντας την προσπάθεια της πραγματοποιώντας συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου  Αγίου Νικολάου και πιο συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο κ. Ζερβό Αντώνιο με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγίου Νικολάου  κ. Κλώντζα Εμμανουήλ, καθώς και  με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νόμου Ηρακλείου Βαρδάκη Σωκράτη και  Μιχελογιαννάκη Ιωάννη, τον βουλευτή της Ν.Δ. Αυγενάκη Ελευθέριο, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κεγκέρογλου Βασίλειο καθώς και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Αρναουτάκη Σταύρο. Επίσης, υπήρξαν συνεχείς συναντήσεις με την ΠΟΕΠΛΣ καθώς και με τον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ. 

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους παραπάνω για την συμπαράσταση και τη βοήθεια  που παρείχαν στην Ένωσή μας για την επιστροφή του Ν/Γ 515 στον Άγιο Νικόλαο. Αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο για την κατανόησή του και την επιστροφή του Ν/Γ 515.

Τέλος  θέλουμε να επισημάνουμε ότι το Ν/Γ 515 είναι το μοναδικό σκάφος στην Κρήτη που είναι  εξειδικευμένο στην  έρευνα και διάσωση"